Μενού
  • Α-
  • Α+

Άνθρωπός μου με ενημέρωσε πως η πολιτική πιάτσα προσπαθεί εναγωνίως να διαβάσει το δημοσκοπικό αποτύπωμα της υπόθεσης των υποκλοπών. Μάλιστα υποστηρίζει πως διάφορες κυλιόμενες μετρήσεις γίνονται αυτή την εβδομάδα για να μετρηθούν οι πρώτες αντιδράσεις. Αποφάσισα να μιλήσω σε φίλο και πολύ έμπειρο δημοσκόπο, από αυτούς που έχουν πέσει μέσα τα τελευταία χρόνια και η επιστημονική τους επάρκεια δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Μου εξήγησε λοιπόν πως κανένας μα κανένας σοβαρός επιστήμονας και καμία σοβαρή εταιρεία δεν ξεκινάει δημοσκοπικές έρευνες μέσα στο Αύγουστο για δυο βασικούς λόγους: πρώτον, η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν βρίσκεται στο σπίτι αλλά έχει φύγει διακοπές το οποίο σημαίνει πως το δείγμα δεν θα μείνει ανεπηρέαστο και δεύτερον, τον Αύγουστο κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με την πολιτική. Τούτων δοθέντων το πραγματικό αποτύπωμα αυτής της υπόθεσης θα μετρηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν ίσως έχουν προκύψει κι άλλα στοιχεία ώστε να καταφέρει κι ο μέσος πολίτης να διαμορφώσει άποψη.

Όταν του ζήτησα μια πρόβλεψη μου απάντησε πως διαχρονικά στην Ελλάδα η εμπιστοσύνη στους θεσμούς είναι χαμηλά και πως υπάρχει μια διαδομένη προδιάθεση στο εκλογικό σώμα που θέλει τα τηλέφωνα να παρακολουθούνται από την εκάστοτε εξουσία. Υπό αυτή την έννοια δεν θεωρεί πως η πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη τίθεται εν αμφιβόλω - σε κάθε περίπτωση το κεντρώο προφίλ του υφίσταται ρωγμές κι εκεί βλέπει μια ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη ώστε να καταφέρει να επαναφέρει μερικούς πράσινους ψηφοφόρους πίσω στο ΠΑΣΟΚικό μαντρί. Όλα αυτά βέβαια, εν αναμονή των κρίσιμων συζητήσεων στη βουλή αλλά και στα αποτελέσματα των ερευνών που θα προκύψουν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής. 

Ο πόλεμος στα δεξιά της Δεξιάς 

Πρόκειται για έναν πόλεμο που αρκετοί τον περίμεναν - λίγοι τον προέβλεψαν. Ο Μπογδάνος πάντως κατηγορεί τον Φαήλο Κρανιδιώτη πως διατηρεί πίσω κανάλια με τη Νέα Δημοκρατία και οι άλλοι δυο της συμμαχίας, Τζήμερος και Κρανιδιώτης κατηγορούν τον Μπογδάνο για έπαρση, ίντριγκες κι αλαζονεία. Εν πάσει περιπτώσει δεν γνωρίζω εάν στην πολιτική ισχύει το “η ισχύς εν τη ενώσει” πάντως είναι δεδομένο πως οι τρεις τους δεν μπορούσαν να τα βρουν στα βασικά. Περιμένω να δω τι ψηφοδέλτια θα στήσει ανά την Ελλάδα το κόμμα Μπογδάνου-Λατινοπούλου.

Η δικαίωση Λοβέρδου 

Για τη δικαστική απαλλαγή Λοβέδρου έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας «Πλήρης δικαίωση για τον Αντρέα Λοβερδο!Σημαντική μέρα για την Δικαιοσύνη την Δημοκρατία και φυσικά για το ίδιο για τα παιδιά του. Συγχαρητήρια Αντρέα γιατί στιγμή δεν σταμάτησες να αγωνίζεσαι με το πάθος του αθώου απέναντι σε όλη τη στημένη χυδαιότητα». Από το επίσημο ΠΑΣΟΚ δεν είδα ανακοίνωση ή διαρροή και υποπτεύομαι πως ο Λοβέδρος θα το κρατήσει στη Χαριλάου Τρικούπη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA