Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. «Η Ελλάδα πάντα κάνει αυτό που πρέπει όταν έχει να αντιμετωπίσει ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή, εντοπίζει και διασώζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε ακόμη: Εβρος: Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση - Τι λένε οι μετανάστες για τον ρόλο της Τουρκίας

Σημείωσε πως όταν βρίσκονται μετανάστες σε τουρκικό έδαφος δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να ενημερώνει τις τουρκικές αρχές. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως δεν πρόκειται για θέμα που προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση και διερωτήθηκε αν θα έπρεπε δηλαδή οι ελληνικές αρχές να είχαν μπει σε τουρκικό έδαφος για να προχωρήσουν στην έρευνα. Υπενθυμίζεται ότι οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν μέσα στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της τουρκικής νησίδας όπου είχαν εγκλωβιστεί για αρκετές μέρες, μεταφέρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Προανακριτικό Κέντρο Αλλοδαπών στον Έβρο. Σήμερα μεταφέρονται στο ΚΥΤ Φυλακίου προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA