Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για να προσδιοριστεί η αύξηση στον κατώτατο μισθό, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, εξήγησε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ποιος θα είναι ο νέος κατώτατος μισθός, ωστόσο θα μελετηθούν τόσο η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας όσο και οι ανάγκες των εργαζομένων.  Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, στις αρχές Ιανουαρίου θα υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΚΕΠΕ κι έπειτα ο ίδιος λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση θα ανακοινώσει το ποσό της αύξησης του κατώτατου μισθού. Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3-4 μήνες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. 

Αναφορικά με την οικονομική στήριξη στους πολίτες, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ευτυχής για ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να δώσει. «Πρέπει όμως να κάνει σωστή διαχείριση. Τα "δώστα όλα" τα ζήσαμε, τα πληρώσαμε και προφανώς δεν είμαστε αυτής της σχολής», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό που διεκδικούν το μονοπώλιο της ευαισθησίας για τους εργαζομένους. Εμείς δεν το διεκδικούμε αλλά δεν το χαρίζουμε κιόλας».

Κωστής Χατζηδάκης: Τι είπε για τις συντάξεις

Επανέλαβε ότι οι συντάξεις θα «ξεπαγώσουν» για όλους έπειτα από μια 12ετία ενώ υπενθύμισε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2023 καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης που έχει σημαντικό κόστος για τον προϋπολογισμό. Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, όπως είπε, αυτές ανέρχονται συνολικά σε 30.000 (πέρα των διεθνών) και θα τύχουν άμεσης αντιμετώπισης.

Αναφερόμενος στα γεγονότα του Εβρου και τους 38 μετανάστες, άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του: «Με εκπλήσσει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο. Και για ΣΥΡΙΖΑ με εκπλήσσει. Ειδικά για αυτό το θέμα δεν περίμενα να φτάσουν μέχρι εκεί. Ήταν άστοχες και επιπόλαιες τοποθετήσεις. Την ώρα που η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θα έπρεπε όλοι να είμαστε απέναντι», δήλωσε ο υπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA