ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/08/2022 15:41

Ολγα Κεφαλογιάννη: «Αυτονόητη υποχρέωση η παραμονή μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας»

H Ολγα Κεφαλογιάννη, με ανακοίνωσή της, φροντίζει να διαμηνύσει ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής της από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, υπενθυμίζοντας ότι αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση που το ζητήσει ο ίδιος ο βουλευτής λόγω κωλύματος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ολγα Κεφαλογιάννη: «Αυτονόητη υποχρέωση η παραμονή μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας»
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν φεύγει από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - εν μέσω της αντιπαράθεσης στο ζήτημα των υποκλοπών - στέλνει η βουλευτής Α΄ Αθηνών, Ολγα Κεφαλογιάννη. Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν διαρροές στον Τύπο, που δεν επιβεβαίωνε το Μέγαρο Μαξίμου ότι η Ολγα Κεφαλογιάννη θα αντικατασταθεί από την εξεταστική επιτροπή. Και τώρα η Ολγα Κεφαλογιάννη, με ανακοίνωσή της, φροντίζει να διαμηνύσει ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής της από την επιτροπή, υπενθυμίζοντας ότι αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση που το ζητήσει ο ίδιος ο βουλευτής λόγω κωλύματος.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής Α' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook:

«Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και "πληροφορίες". Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ