Μενού
  • Α-
  • Α+

Τους τίτλους τέλους σε έναν δωδεκαετή επώδυνο κύκλο και το άνοιγμα της αυλαίας σε μια νέα εποχή με μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική και οφέλη για όλους τους πολίτες, αναμένεται να σηματοδοτήσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σημερινή του δήλωση στις 10 το πρωί για την οριστική έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον το οποίο ατενίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Η 20η Αυγούστου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα για τη χώρα, καθώς παύει και με τη βούλα να αποτελεί εξαίρεση στην ευρωζώνη, ενισχύει περαιτέρω την ήδη αναβαθμισμένη εικόνα της Ελλάδας διεθνώς ως κράτους ηγέτη που συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις και τη θέση της ως αξιόπιστου εταίρου, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι παρά τις διεθνείς αντιξοότητες και προκλήσεις η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική και με πολλές προοπτικές. Γι’ αυτό και αποτελούσε έναν από τους μεγάλους εθνικούς στόχους της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Πώς η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει φθηνή στέγη σε νέα ζευγάρια - Tι θ’ ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Η εξέλιξη αυτή όπως θα επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει σημαντικά τους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, γεγονός που μεταφράζεται σε μια νέα περίοδο αυτόνομων επιλογών για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και για την ευημερία των πολιτών. Ο ίδιος πρόκειται να εστιάσει επίσης στη νέα ώθηση που δίνεται στην προσέλκυση επενδύσεων συνεπώς σε περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, όπως και στα οφέλη από την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Θα τονίσει, δε, ότι η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία μας φέρνει πιο κοντά στον επόμενο κομβικό στόχο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας το 2023, η οποία θα «ξεκλειδώσει» πόρους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να επενδυθούν στην Ελλάδα δημιουργώντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα του Πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει αναφορές στις θυσίες που επωμίστηκαν οι Έλληνες και διαβεβαιώσεις ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει ποτέ την επανάληψή τους. Γι’ αυτό και θα υπογραμμίσει ότι η συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια κι άλλα βάρη θα «ζυγίζει» με υπευθυνότητα και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η σταθερότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μνημονεύσει επίσης τα βήματα προόδου που έγιναν για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ και την οριστική άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, επισημαίνοντας ότι αυτά δεν ήταν αυτονόητα, αλλά αποτέλεσμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων με ταυτόχρονη στήριξη των πολιτών και απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας, με «όπλα» τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη συνετή διαχείριση. Θα υπενθυμίσει, δε, ότι τα βήματα αυτά έγιναν ενώ η κυβέρνηση αντιμετώπιζε παράλληλα αλλεπάλληλες κρίσεις γεωπολιτικές και υγειονομικές καθώς και εθνικές προκλήσεις.

Πέραν της δήλωσης του Πρωθυπουργού, η οποία δεν αποκλείεται να έχει έμμεσες αναφορές στα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και σίγουρα επισημάνσεις για την ανάγκη σταθερότητας και ενότητας στη χώρα, θα υπάρξει και δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος έχει μιλήσει για επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα μετά από 12 χρόνια μέσω ενός σχεδίου, το οποίο υλοποιήθηκε με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA