ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/08/2022 15:29

Γιάννης Οικονόμου για Politico: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζεται χρησιμοποιώντας ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα»

«Τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με αποσπασματικά επικαλείται στο αφήγημά της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο κ. Οικονόμου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιάννης Οικονόμου για Politico: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζεται χρησιμοποιώντας ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα»
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Οσο πλησιάζει η σύγκρουση των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών, τόσο ανεβαίνει και το πολιτικό θερμόμετρο. Ετσι, μετά τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου ότι το Politico επιβεβαιώνει το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση απάντησε με δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου, τονίζοντας ότι στην ελληνική επιστολή προς στις Βρυξέλλες, διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Διαβάστε ακόμη: Θεμιστοκλής Δεμίρης: Η ατάκα του διοικητή της ΕΥΠ που προκάλεσε αναστάτωση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αναλυτικά η δήλωση Οικονόμου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία τεκμηριώνονται από συνημμένο έγγραφο και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι τα εξής: το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε, στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του - ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος του- ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός ΕΕ. Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις. Άλλωστε τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό. Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ. Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους.

Όπως γίνεται ολοφάνερο, τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι πια πιεστικό: με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;».

Δείτε το έγγραφο εδώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΕΥΠ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ