Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απάντησή του στην ερώτηση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός από το Βήμα της Βουλής, έδωσε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με όσα περιγράφει στο βιβλίο του, για παρακολούθησή του από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας δίνω απάντηση στο ερώτημα που μου κάνατε: Ναι, ισχύει κάθε λέξη που διαβάσατε στο βιβλίο μου. Ποτέ όμως δεν σας επιτρέψω να βάλετε στο στόμα αυτά που λένε τα τρολ της ΝΔ. Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμη: Γιάνης Βαρουφάκης: «Ουτε γυναίκα στα υπουργικά έδρανα» - Η εικόνα στο Twitter και η οργή Τασούλα για τις σέλφι

Είπα ότι όταν πρωτοσυνάντησα τον αρχηγό ΕΥΠ, ο Ρουμπάτης μου ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ υπό τη δική του διοίκηση δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες παρά μόνο αν συνομιλούν με ξένους που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΥΠ. Το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015, αλλά θα σας πω συγκεκριμένα ότι η NSA παρακολουθούσε το κινητό μου και της γυναίκας μου. Βανάκια της γερμανικής πρεσβείας κάνανε υποκλοπές έξω από το γραφείο μου γι' αυτά που λέγαμε μεταξύ μας το 2015».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που έχει τηρήσει στην υπόθεση των υποκλοπών, ζητώντας, μάλιστα, από τον κ. Βαρουφάκη να τοποθετηθεί στη Βουλή επί παλαιότερης καταγγελίας του ότι επί ηγεσίας του κ. Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, λειτουργούσε ακόμη και σε βάρος της ίδιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο υπόλοιπο σκέλος της ομιλίας του, τόνισε: «Μιλήσατε με έναν στόμφο που δεν συνάδει στη σημερινή Ολομέλεια, ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του  στη συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές. Η πρωθυπουργία σας τελείωσε. Το πρότζεκτ της επανεκλογής σας στη βάση της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Ηταν μια φούσκα η πρωθυπουργία σας. Για το λαό από τη μια μεριά δεν έχει ειδικό βάρος ποιος συντονίζει τη λεηλασία προς όφελος των ολιγαρχών. Κάθε μνημόνιο ξεπαστρεύει και έναν πρωθυπουργό. Η αποκαθήλωσή σας θα φέρει μια ηθική ανακούφιση, δεν ανέχετε την ανώνυμη εταιρεία στην αίσθηση δικαιώματος στην οικογεναιοκρατία, την αλαζονεία σας. Το χειροκρότημα που πήρατε ήταν αποχαιρετιστήριο, πριν από την αποκαθήλωση, το ξέρετε ότι τελείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αποκαθήλωση είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για Δημοκρατία στη χώρα. Τον ερντογανισμό εσείς τον εγκαθιδρύσατε μαζί με το ΛΑΟΣ. Εχετε οικογενειακή παράδοση, ό,τι ήταν ο Γρυλλάκης για τον πατέρα σας ήταν για σας ο Δημητριάδης. Μιλάμε για το ελληνικό watergate, έτσι το χαρακτηρίζει η Washington post

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA