Μενού
  • Α-
  • Α+

Την άποψη ότι υπάρχουν ανοικτά ερωτήματα για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στο OPEN TV. Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε πρόταση για ανεξάρτητη έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις. 

«Στις αρχές Αυγούστου όταν έμαθα το θέμα, υπέστην ένα σοκ. Δεν το περίμενα, δεν είναι ευχάριστο. Θεωρώ ότι έγινε ένα μεγάλο σφάλμα. Πρέπει να δούμε ποιος έκανε αυτό το σφάλμα. Ο πρωθυπουργός μίλησε ευθέως και είπε ότι αν γνώριζε κάτι τέτοιο δεν θα το επέτρεπε», ανέφερε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την νομιμότητα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι πάντοτε ταυτόσημα. Κατά συνέπεια λοιπόν, βεβαίως μπορεί να είναι εντός των πλαισίων του νόμου, ωστόσο το πόσο ηθικό είναι να παρακολουθείς ένα πολιτικό πρόσωπο που και αυτός και το κόμμα του είναι εντός του δημοκρατικού τόξου, συζητείται». Και ανέφερε στη συνέχεια: «Υπήρχε ένας εισαγγελέας που αποφασίζει. Τώρα εμείς θα εισάγουμε να υπάρχουν δύο εισαγγελείς, ως μια πολύ σημαντική ασφαλιστική δικλίδα», για να προσθέσει: «Η δικαστική Αρχή είναι ανεξάρτητη εξουσία. Το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι αυτό που πρέπει για τις ανάγκες της Δημοκρατίας μας σήμερα και πρέπει να εκσυγχρονιστεί».

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε, επίσης, ότι έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση. «Γιατί παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης, με ποια στοιχεία ο εισαγγελέας έδωσε την άδεια για την παρακολούθηση».

Ακόμη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Καταθέτω πρόταση αν θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα πέραν της Εξεταστικής. Αν θέλουμε να μην κουκουλωθεί τίποτα, πρέπει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει δική του έρευνα, στην οποία να καταθέσει και ο κ. Ανδρουλάκης. Εγώ λέω ότι η χώρα ταλανίζεται από μία υπόθεση, η οποία δεν είναι ασήμαντη αλλά μπορεί να μην είναι ούτε τεράστια όπως παρουσιάζεται».

Αχτσιόγλου: Την απόλυτη ευθύνη έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, τόνισε πως την απόλυτη ευθύνη για όσα έγιναν την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Άλλαξε τον νόμο για να επέλθει η ΕΥΠ στη δική του αρμοδιότητα, όρισε δικό του άνθρωπο χωρίς τυπικά προσόντα, και άλλαξε τον νόμο για να μην έχουν γνώση όσοι παρακολουθούνται». Η Εφη Αχτσιόγλου ανέφερε ακόμη ότι δεν δόθηκε καμία απάντηση στο ερώτημα γιατί παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, σημειώνοντας: «Λόγος εθνικής ασφάλειας είναι το πρόσωπο αυτό να είναι πράκτορας. Αυτό δεν απαντήθηκε». «Ο κ. Μητσοτάκης έπεσε σε αντιφάσεις. Δεν ζητάς συγγνώμη αν κάτι είναι νόμιμο», συμπλήρωσε.

Μάντζος: Στοχοποίησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, τόνισε ότι «από την πρώτη ημέρα της υπόθεσης αυτής, είδαμε έναν μηχανισμό προπαγάνδας που αρχικά μάλιστα στήθηκε εντελώς ερασιτεχνικά. Είχαμε προσπάθεια υποβάθμισης αυτής της υπόθεσης κάτι που διαψεύστηκε από την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσης, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από τον διεθνή Τύπο που ακύρωσε την προσπάθεια υποβάθμισης των όσων έγιναν. Είναι ένα σοβαρό θεσμικό ζήτημα που μας υπερβαίνει όλους. Μετά από δικό μας αίτημα, εμείς ζητούμε η εξεταστική επιτροπή να αφορά σε υποθέσεις και όχι χρονικές περιόδους. Αυτό που ζητάμε από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, είναι εξεταστική για δεμένες υποθέσεις, όπως η υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Κουκάκη, του ΚΚΕ», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος μίλησε για «διεθνή διασυρμό της χώρας μας και για στοχοποίηση του κ. Ανδρουλάκη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA