Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέση για την κακοποίηση του γάιδαρου που έγινε στις 27 Αυγούστου στον δήμο Ζίτσας πήρε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ζήτησε από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το θέμα και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία. Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης ήρθε σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκο, ζητώντας του να κινήσει τις διαδικασίες για να παυθεί άμεσα ο αντιδήμαρχος. 

Διαβάστε ακόμηΠνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες: 196 νεκροί σε 75 ημέρες - Το 60% των Ελλήνων δεν ξέρει να κολυμπά

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων. Ο κ. Βορίδης ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε νομοθετήσει τη μετατροπή της κακοποίησης και βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με διάταξη την οποία υπερψήφισαν όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα της Βουλής.

Ελεύθερος ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κακοποίηση του γάιδαρου

Πάντως, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, μετά την απολογία του για την υπόθεση της κακοποίησης του γάιδαρου, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας του στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, που συνελήφθη αρχικά για την κακοποίηση του ζώου, στην προσπάθειά του να τα... μαζέψει, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν έβλαψε το ζώο αλλά θέλησε και να το φροντίσει. 

Ο γάιδαρος, όπως υποστήριξε μέσω του δικηγόρου του, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, είπε ότι είχε δεχτεί επίθεση από λύκο και ο ίδιος τον βρήκε τραυματισμένο. Οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού πάντως «βράζουν» μαζί του και ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία.

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας, Δημήτρης Δήμος, ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί έπειτα από επίθεση λύκου και ο αντιδήμαρχος το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Για άγνωστο λόγο όπως είπε, το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως. «Η θέση του εντολέα μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο.

Σύρθηκε, για πόσα μέτρα σύρθηκε, και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος ως δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, Δημήτρης Δήμος. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι πλατφόρμες στο διαδίκτυο έχουν κατακλυστεί από μηνύματα εκβιαστικά και απειλητικά σε βάρος του αντιδημάρχου και πως, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, "δικάζεται και καταδικάζεται ερήμην». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο αντιδήμαρχος της Ζίτσας δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε «ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι» και πως την εκδοχή ατύχημα δεν την διερεύνησε κανείς.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA