Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν την Δευτέρα Ελληνοκύπριο βοσκό από την νεκρή ζώνη στη Δένεια, ενώ αυτός έβοσκε τα πρόβατά του, ρίχνοντάς του πέτρες, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου. Σε βίντεο που εξασφάλισε το SigmaLive, δείχνει τους Τούρκους στρατιώτες, να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του Ελληνοκύπριου γεωργοκτηνοτρόφου, στον οποίο νωρίτερα είχαν πετάξει πέτρες, με σκοπό να τον διώξουν από την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: «Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί και σήμερα όπως και όταν έκαιγαν τις πόλεις μας πριν 100 χρόνια»

Το περιστατικό σημειώθηκε 500 μέτρα εντός της Νεκρής Ζώνης, γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ ένας εκ των στρατιωτών, όπως είχε δηλώσει ο κοινοτάρχης Δένειας, είχε οπλίσει το όπλο του. Υπενθυμίζεται πως, όπως υποστήριξε στην καταγγελία του ο γεωργοκτηνοτρόφος, οι έξι Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει, απειλώντας τον. Ο ένας, μάλιστα, στρατιώτης όπλισε το όπλο του.

Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο Ελληνοκύπριος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή. «Του φώναζαν και του έριχναν πέτρες και τελικά τον έδιωξαν. Όταν έγινε το συμβάν αυτός μας ειδοποίησε τηλεφωνικά και έβγαλε και σχετικό βίντεο», πρόσθεσε. Ο κοινοτάρχης Δένειας πρόσθεσε πως για το γεγονός έγινε καταγγελία στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Εθνική Φρουρά.

Ερευνα από τα Ηνωμένα Έθνη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε. Πρόσθεσε πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA