Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες αντιδράσεις έρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο επικαλούμενο πηγές εντός της ΕΥΠ, αναφέρει πως έχει ζητηθεί από ανώτατα στελέχη της Υπηρεσίας να καταστραφεί υλικό που έχει να κάνει με παρακολουθήσεις. «Είναι μια πολύ κρίσιμη πληροφορία που δείχνει ακριβώς τον πανικό που υπάρχει σε όλο τον μηχανισμό του επιτελικού οικογενειακού παρακράτους που έχει φτιάξει το καθεστώς Μητσοτάκη», σημείωσε με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ένα ακόμα στοιχείο που σηματοδοτεί την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου για τις πληροφορίες που δημοσίευσε η «ΕφΣυν», είναι η αποστροφή περί ««τεράστιας επιχείρησης συγκάλυψης» του Νάσου Ηλιόπουλου, η οποία και συνδέθηκε με όσα έχουν ακολουθήσει των παραιτήσεων των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέντα. Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του για το θέμα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση "κουκούλωμα" του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η επίσπευση της καταστροφής των ειδικών USB από την ΕΥΠ, συμβαίνει επειδή η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ελέγχους. «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις, οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπουν διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου δεν περνούν απαρατήρητες οι -μικρές μεν, αλλά σημαντικές- διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών από την επίσημη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου στο θέμα των παρακολουθήσεων. Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «ένας - ένας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αρχίζουν και μιλάνε και κάνουν την ενοχή του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να μην κρύβεται με τίποτα».

Συμπληρώνουν, μάλιστα, πως μετά τον κ. Ρουσόπουλο που δήλωσε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι είναι θετικός στην αλλαγή της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ. «Την τροπολογία της ντροπής και της συσκότισης που δεν επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται εφόσον έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. «Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να καταργήσει την συγκεκριμένη τροπολογία που ο ίδιος έφερε και του το ζητάμε εδώ και έναν μήνα, τόσο θα αποδεικνύει ότι δεν θέλει καμία διαλεύκανση και ότι φοβάται να μην βγουν στην φορά και άλλα ονόματα», αναφέρουν τα ίδια πρόσωπα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA