Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν σταματά να βάζει... λάδι στην φωτιά όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, σειρά είχε και ο  ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, που προχώρησε σε νέες δηλώσεις κατά της χώρας μας.  Μετά τη συνεδρίαση του κόμματος, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι αυτή που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο, διπλωματικό κράτος».

Και συνέχισε για την «παρενόχληση των τουρκικών F-16»: «Το “λοκάρισμα” των αεροσκαφών μας μέσω των S-1300 που εδρεύουν στην Κρήτη, ορίζεται ως εχθρική ενέργεια σύμφωνα με το ΝΑΤΟ». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πού το πάει ο Ερντογάν με τις καθημερινές επιθέσεις κατά της Ελλάδας;

Χθες κατά τη διάρκεια ενός ακόμα παραληρήματος ο «Σουλτάνος» χαρακτήρισε την Ελλάδα «πιόνι» και... πρόλαβε μέσα σε λίγες εκφράσεις να επιτεθεί τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση που κρατάνε! Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ημέρα που ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα μέσα από ομιλίες του.

«Η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχές και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος λειτουργούν ως πιόνια κάποιου. Ξέρουμε ότι όσοι σπέρνουν αναταραχή στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία με την παρενόχληση και την αγένεια τους δεν είναι παρά πιόνια. Οι ναυτικοί μας είναι πολεμιστές στα χνάρια των διαβόητων αρχηγών που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη και είχαν στη σημαία τους το Κοράνι και κάθε μέρα ξεκινούν την ημέρα τους με την ευχή του Θεού», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Την Τρίτη είχαμε άλλο... show! O Τούρκος πρόεδρος μετήλθε του ψευδή ισχυρισμού, ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε το ρωσικό σύστημα S-300 προκειμένου να «κλειδώσει» τουρκικό F-16. Μάλιστα, ενέπλεξε το ΝΑΤΟ, ενώ συνέδεσε το θέμα με την πρόθεση της Ελλάδας να προμηθευτεί F-35, καθώς και με το «όχι» του Κογκρέσου στην προμήθεια F-16 από την Αγκυρα, λόγω των S-400 που έχει αγοράσει από τη Μόσχα.

«Η Ελλάδα δεν είναι αντίστοιχη χώρα με εμάς. Οι πρόσφατες εξελίξεις αποκάλυψαν την αλήθεια σε όλους. Το κλείδωμα ραντάρ στο αεροσκάφος μας F-16 από το ρωσικό S-300 είναι εχθρική συμπεριφορά. Ειδικά αν αυτό το αεροπλάνο εκτελεί καθήκοντα ΝΑΤΟ, σημαίνει ότι στόχευε απευθείας στο ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, όχι εμάς», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τη Δευτέρα καταγράφηκε ένα ακόμα επεισόδιο της εμμονικής συμπεριφοράς του «Σουλτάνου». Κατά την ομιλία του για την 100ή επέτειο της «Μέρας της Νίκης» (η αρχή της Μικρασιατικής Καταστροφής με την ήττα του ελληνικού στρατού στο Αφιον Καραχισάρ), όπου και αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα, προσπαθώντας να παραχαράξει την iστορία με λόγια υποτιμητικά για τους Έλληνες, τους οποίους χαρακτήρισε «άπιστους» και «ποταπούς», ακόμη και σήμερα. Ο Ερντογάν είπε ότι οι Έλληνες ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA