Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξηγήσεις για τους λόγους που παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο του Στέργιου Πιτσιόρλα κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ο ίδιος με συνέντευξή του στα «Νέα». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζει ως αδιανόητο το γεγονός ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ όσο εκείνος ήταν πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Η ΕΥΠ στον Γεραπετρίτη, η παρέμβαση της Κεφαλογιάννη και η σιωπή του Σημίτη

«Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα. Ναι, ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω, καθώς και μια άριστη συνεργασία, δεν μπορώ να πω ότι οποιαδήποτε στιγμή με άφησε σε ένα πολιτικό θέμα ακάλυπτο. Ή ότι μου έστησε παγίδα. Χωρίς να αποκλείω λοιπόν τις νομικές ενέργειες, το καθοριστικό για μένα είναι η πολιτική και ηθική διάσταση αυτής της υπόθεσης. Εγώ αποφάσισα να αποσυρθώ πριν από 3,5 χρόνια όχι γιατί σιχάθηκα τα πράγματα, αλλά γιατί θεώρησα ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος, μεγάλωσα και δεν έχει κανένα νόημα να επιμένω σε τέτοιους ρόλους. Και το έκανα διατηρώντας μια θετική εικόνα για την πορεία μου και για τον χώρο τον οποίο υπηρέτησα. Εχω μια σχέση ζωής με τον συγκεκριμένο χώρο», ανέφερε ο Στέργιος Πιτσιόρλας στα «Νέα». 

Και συμπληρώνει: «Οποιοσδήποτε πέσει θύμα μιας παρακολούθησης προφανώς έχει ανάλογα συναισθήματα. Είναι άλλο όμως να νιώθεις ότι αυτό προέρχεται από τους πολύ δικούς σου ανθρώπους. Ιστορικά και πολιτικά πολύ δικούς σου. Εγώ αυτή τη διάσταση θέλω να αναδείξω. Θα μου πει κάποιος, καλά δεν περίμενες ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν στην πολιτική; Ναι, αλλά εγώ δεν μιλάω για την πολιτική. Μιλάω για τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους».

Τζανακόπουλος: Από την κυβέρνηση Σαμαρά η εντολή παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα 

Πάντως, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Στέργιου Πιτσιόρλα για τις παρακολουθήσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η εντολή για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα αφορούσε ένα οικονομικό ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Για τη χρονική διάρκεια της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για να διακοπεί και συνεχίστηκε διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα υπήρχε εύλογη υποψία ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας, θα ήθελε να διασώσει δικούς του ανθρώπους». Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησης των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη και να σταματήσει να επικαλείται "ένα ανύπαρκτο απόρρητο, που δεν ισχύει έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA