Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει καθημερινά το ανθελληνικό παραλήρημά του και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις από το Εθνικό Συμβούλιο που συνεδριάζει, όπου μεταξύ άλλων, διαρρέεται ότι συζητείται εκτενώς η αντίσταση της Ελλάδας στην τουρκική επιθετικότητα! Μόνο που στην Αγκυρα, το θέτουν αντίστροφα και κλιμακώνουν την ένταση λέγοντας πως η Αθήνα είναι αυτή που προκαλεί τα τουρκικά αεροσκάφη και μάλιστα μιλούν για 14 «lock on» στο Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμη: Ενεργειακή κρίση: Μήνυμα από Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Πούτιν - «Θα αποτύχεις»

Ηδη το τουρκικό υπουργείο άμυνας έχει φτιάξει ένα σενάριο, στο οποίο η ελληνική πλευρά αναζητά «θερμό» επεισόδιο! Στον Τύπο οι «πηγές» του τουρκικού ΥΠΑΜ αναφέρουν πως 1.123 φορές έχουν γίνει παραβιάσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και στα χωρικά ύδατα, αλλά και ότι από τον 15Αύγουστο και μετά μετρούν 14 lock on, όπου τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να «εγκλωβίστηκαν» από τους S-300 από αντίστοιχα ελληνικά. 

Οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι έχουν εστιάσει σκόπιμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και πετούν συγκεκριμένα σε μία «κόκκινη ζώνη» πάνω από την Κρήτη, την Κάσο, την Κάρπαθο, αλλά και τη Ρόδο ενώ μόλις σήμερα πέταξε τουρκικό UAV στα 19.000 πόδια πάνω από την Κίναρο.  

Αυτό που δεν λένε είναι οι γείτονες ότι η αερομαχία συνέβη, ενώ τα τουρκικά F-16 πετούσαν παράνομα στο FIR Αθηνών και έτσι κατηγορούν την Ελλάδα ότι εκείνη προκαλεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χουλουσί Ακάρ μιλάει για «3372 δευτερόλεπτα μου ήμασταν εγκλωβισμένοι»!

Και η αποδόμηση των αριθμών...

Και σε αυτή την περίπτωση η αλήθεια, είναι από τις λίγες φορές που δεν βρίσκεται κάπου στη μέση! Τα καθημερινά στοιχεία που διατηρούνται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού τα δείχνουν όλα, τι ακριβώς κάνουν οι Τούρκοι στον Ελληνικό ουρανό, αμφισβητώντας το FIR Αθηνών και παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Οι παραβάσεις στο FIR Αθηνών από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει τις 1.338 και οι παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, δηλαδή πιο κοντά από τα 10 ναυτικά μίλια από την ελληνική γη είναι 5.840, ένας αριθμός ρεκόρ κι ακόμη δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Οπλισμένα αεροσκάφη ήταν 144 σχηματισμοί, αποτέλεσμα αυτού 170 αερομαχίες.

Οι υπερπτήσεις που αποτελούν κορυφαία κίνηση αμφισβήτησης Εθνικού εδάφους και που όλοι οι Σύμμαχοι έχουν καταδικάσει ως ενέργεια είναι 156.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA