Μενού
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Καστοριά. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι «η Tουρκία ενοχλείται κυρίως γιατί η Ελλάδα δυναμώνει». Σχολιάζοντας τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε πως η χώρα μας «δυναμώνει γιατί εδώ και καιρό υλοποιούμε ένα σχέδιο ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων», κάτι που ενοχλεί – όπως εκτίμησε – την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, στην Π.Ε. Καστοριάς, ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, εμείς προτιμάμε να απαντάμε με λογική, να μη σηκώνουμε τους τόνους σε επίπεδο προσβλητικό προς την άλλη πλευρά και κυρίως να απαντάμε με έργα». Αναφερόμενος σε αιτήματα για την παραχώρηση εκτάσεων παλιών στρατοπέδων στην τοπική αυτοδιοίκηση, είπε πως πρόκειται για περιουσία που ανήκει στο μετοχικό ταμείο των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων και θα χρειαστεί οι ενδιαφερόμενοι με μελέτες να απευθύνονται στο υπουργείο για το τι σκέφτονται να πράξουν με τις συγκεκριμένες εκτάσεις.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συνόδευε τον ΥΕΘΑ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας με τις τεράστιες αυξήσεις σε όλη την αλυσίδα των προϊόντων για την καλλιέργεια της γης και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια από πλευράς υπουργείου να βρεθεί λύση στο θέμα του ενεργειακού κόστους των προϊόντων που θα αποθηκευτούν στα ψυγεία για να πωληθούν τον χειμώνα σε αγορές του εξωτερικού. «Δίνουμε έμφαση και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους παραγωγούς που βρίσκονται στη μεθόριο της χώρας όπως οι αγρότες της Καστοριάς», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA