Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στο Δημόσιο με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ανακοινώνουν σήμερα στις 10:00  ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών που σηματοδοτεί μια νέα κουλτούρα στην εποχή του ενεργειακού πολέμου.

Τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν δουλέψει πάνω στο ενεργειακό φάσμα με στοχευμένα μέτρα και ένα κεντρικό σχεδιασμό στους φορείς του Δημοσίου με πολλαπλά κίνητρα, οφέλη, αλλά και αντικίνητρα με στόχο να αποδώσουν καρπούς οι παρεμβάσεις ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα της θέρμανσης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό κοινωνοί της όλης προσπάθειας θα πρέπει να γίνουν και τα νοικοκυριά και σε πρώτη φάση σχεδιάζεται μία εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης με μέτρα που μπορούν να υιοθετήσουν άμεσα τα νοικοκυριά και έτσι να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια εξοικονόμηση οικονομικών πόρων δεδομένου ότι οι επιδοτήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας προκαλούν μεγάλο βάρος αυτή τη στιγμή στον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, πιθανότατα μετά την Παρασκευή, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο τελικός σχεδιασμός για τα μέτρα στήριξης, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα και για το ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ όσον αφορά στην επιβολή πλαφόν ειδικά στην τιμή του φυσικού αερίου. Στο οικονομικό επιτελείο έχουν πάρει φωτιά τα κομπιουτεράκια και οι υπολογισμοί για το κόστος των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA