Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 42χρονος δικηγόρος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, που έχει διατελέσει και ο νεότερος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε τις θέσεις του προκειμένου η πόλη να ενδυναμώσει και να ενισχύσει την αναπτυξιακή της ταυτότητα. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιμίκο, τρεις είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η επόμενη ημέρα της «νύφης του Θερμαϊκού» σε μια συγκυρία, που όπως αναφέρει «η πόλη αναβαθμίζεται μέσα από μεγάλα έργα υποδομής από το Μετρό, την Fly Over, μέχρι τις συνδέσεις του ΟΛΘ με οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα που, μεταξύ και άλλων, έρχονται να προστεθούν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του Λιμανιού και του Αεροδρομίου».

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε:

  • Τουριστικό προορισμό όλον τον χρόνο με αξιοποίηση, εκτός της ιστορικής-πολιτιστικής ταυτότητας, και του χαρακτήρα city break και της γαστρονομίας-ψυχαγωγίας.
  • Εκπαιδευτικό-ερευνητικό hub με βάση τα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά της ιδρύματα και σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή
  • Διαμετακομιστικό κέντρο και πύλη εισόδου προϊόντων στην Βαλκανική, με αξιοποίηση Λιμανιού, Αεροδρομίου, Εγνατίας και ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου με βάση την πλεονεκτική γεωγραφική της θέση.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA