ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/09/2022 12:38

Οικονόμου για καταγγελίες Σπίρτζη: «Καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις καταγγελίας για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ωστόσο πως «η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ το φτηνό θέαμα»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Οικονόμου για καταγγελίες Σπίρτζη: «Καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά»
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Απάντηση στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τα συγκεκριμένα λογισμικά δεν χρησιμοποιούνται από κρατικές αρχές. Παράλληλα αφήνει αιχμές για τη χρονική στιγμή που έγινε η καταγγελία καθώς συμπίπτει με την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμη: Παρακολούθηση Σπίρτζη με Predator: «Η ΚΥΠ Μητσοτάκη μου έστελνε SMS» - Τα μηνύματα στο κινητό του (Φωτογραφίες)

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα...» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου για να προσθέσει: «Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή».

Συνέχισε, δε, λέγοντας πως: «Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών».

«Σημαντική διευκρίνηση: η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα» κατέληξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ PREDATOR
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ