Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποδέχεται τον όρο «γυναικοκτονία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε από τη ΔΕΘ, αλλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη νομική κατοχύρωση. «Αποδέχομαι τον όρο γυναικοκτονία, γιατί θέλω να προσδιορίσω με αυτό τον τρόπο ότι τα εγκλήματα - που κάποτε τα χαρακτηρίζαμε εγκλήματα πάθους - αυτά πρέπει να αποκτήσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν πρέπει να αποκτήσει ιδιαίτερη νομική κατοχύρωση. Έχουμε ένα ιδιαίτερα αυστηρό νομικό πλαίσιο για τις ανθρωποκτονίες.

Δεν μπορώ να δεχτώ πως μια γυναικοκτονία είναι πιο απεχθής από μια δολοφονία παιδιού ή τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου. Κατά συνέπεια "ναι" στον όρο γυναικοκτονία αλλά για το δημόσιο διάλογο. "Ναι" σε όλες τις δράσεις που δίνουν στις γυναίκες τη δυνατότητα να καταφύγουν σε κάποιον που μπορεί να τις στηρίξει αν αισθάνονται ότι είναι αντικείμενα άσκησης βίας. "Ναι" σε όλα τα τμήματα που αναπτύσσονται στην Ελληνική Αστυνομία. Έχουμε κέντρα υποστήριξης έναντι της ενδοοικογενειακής βίας. Να χρησιμοποιούμε τον όρο στο δημόσιο διάλογο γιατί βοηθάει στο σπάσιμο της σιωπής που περιβάλλει αυτά τα εγκλήματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA