Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως είχατε διαβάσει σε αυτήν εδώ τη στήλη εδώ και μέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αποφασίσει να κλείσει το θέμα του εκλογικού νόμου στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ. Και παρά το ότι τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είχαν ταχθεί υπέρ της αλλαγής του, ο ίδιος κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του μέχρι χθες. Ρώτησα άνθρωπο που γνωρίζει καλά τον Πρωθυπουργό και που επί μέρες επέμενε πως ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει αλλαγές. Μου εξήγησε πως η εικόνα του «θεσμικού», του πολιτικού που εννοεί αυτά που λέει, που κρατάει τις υποσχέσεις του και που είναι αξιόπιστος συνομιλητής των μέσα και των έξω είναι το Α και το Ω του τρόπου με τον οποίο ο ίδιος προσλαμβάνει τον εαυτό του.

Εξ ου και η φράση «δεν είμαι κωλοτούμπας», με την οποία ουσιαστικά ξέκοψε κάθε συζήτηση. Ο ίδιος άνθρωπος μου εξήγησε πως στο μυαλό του Πρωθυπουργού ο πήχης της αυτοδυναμίας το 36-37% δεν είναι για τον ίδιο κάτι ακατόρθωτο, τη στιγμή μάλιστα που θεωρεί πως στις δεύτερες εκλογές το δίλημμα θα είναι εξαιρετικά σκληρό μεταξύ κυβέρνησης και ακυβερνησίας. Και συνειδητά επέλεξε να ορίσει την εναλλακτική ως κάτι ασαφές δίπλα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα. Η στρατηγική λοιπόν αποφασίστηκε – σε εννέα μήνες από τώρα θα δούμε εάν θα δικαιωθεί ή όχι.

Ο εκνευρισμός του Περισσού

Στο ΚΚΕ ενοχλούνται με την προσπάθεια της ΝΔ να τους εντάξει σε ένα σενάριο συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25. Για αυτό και η ανακοίνωση του κόμματος κάνει λόγο για ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, καταλήγοντας στο ότι είναι πιο πιθανό να συνεργαστεί η ΝΔ με τα κόμματα αυτά, με ή χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ρώτησα άνθρωπό μου μέσα στον Περισσό σχετικά και μου απάντησε αφοπλιστικά: «Εδώ δεν μπήκαμε στη συζήτηση το 2015, όταν ο Τσίπρας ήταν νέος και άφθαρτος, θα το κάνουμε τώρα που έχει δοκιμαστεί»;

Στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου 

Σήμερα γύρω στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Παρακολουθήσεις και κατασκοπευτικό λογισμικό Predator στην Ελλάδα». Δεν ξέρω αν θα μάθουμε περισσότερα, όμως ο κ. Ανδρουλάκης δεν αφήνει την υπόθεση να φύγει από την επικαιρότητα και μαθαίνω πως θα επιδιώξει να της δώσει συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Το σούπερ πάρτι στα ανατολικά 

Κι όμως, υπήρξε ένα πάρτι το βράδυ του Σαββάτου από όπου πέρασε ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο. Μιλάω για το πάρτι που διοργάνωσε εκδοτικός όμιλος που είχε παρουσία στη ΔΕΘ που είχε μεγάλη επιτυχία αλλά και κέφι μέχρι πρωίας. Οχι, δεν συμμετείχα, αλλά μίλησα με αρκετούς που πήγαν και μου μετέφεραν τα καλύτερα. 

Πού έφαγαν Καραμανλής και Σαμαράς; 

Καραμανλής και Σαμαράς δεν κυνηγούν πλέον τα πάρτι, συμφώνησαν όπως έμαθα να μιλήσουν οι δυο τους για την πολιτική στη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού. Ετσι, έκλεισαν τραπέζι στον Βράχο στη Νέα Κρήνη και συζήτησαν τα πάντα. Μη με ρωτάτε για λεπτομέρειες, γιατί καμία από τις δυο πλευρές δεν διέρρευσε το περιεχόμενο της συνομιλίας των δυο πρώην πρωθυπουργών. 

Η ροζ βαλίτσα 

Ποιος ήταν ο κάτοχος της ροζ βαλίτσας αναρωτήθηκαν όσοι περίμεναν στον ιμάντα στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Όταν βρέθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης να την αρπάζει μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα όλων, απάντησε αφοπλιστικά «την ξεχωρίζω αμέσως και κανείς δεν μπορεί να την μπερδέψει και να μου την πάρει». Εικάζω πως ο κ. Γαϊτάνης έχει δει το ατμοσφαιρικό «Φράντικ» του Πολάνσκι και επέλεξε να μην την πατήσει ποτέ όπως ο πρωταγωνιστής Χάρισον Φορντ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA