Μενού
  • Α-
  • Α+

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Ξέρουμε ότι γίνονται για εσωτερική κατανάλωση ή για να προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως «ο Ελληνας έχει φαγούρα και συνεχίζει να ξύνει». 

Διαβάστε ακόμη: Ενόχληση στην Τουρκία για το «νταηλίκια γιοκ» του Μητσοτάκη - Αντίδραση Τσαβούσογλου

Οπως είπε ο κ. Οικονόμου, οι τουρκικές προκλήσεις «απαντιόνται όπως πρέπει και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο. Η χώρα μας υπεύθυνα, αποφασιστικά είναι παράγων σταθερότητας. Είναι ανοιχτή σε συζήτηση και διάλογο με επιχειρήματα, που να εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία». 

Για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και τους ισχυρισμούς πως μένει εκτός η μεσαία τάξη, ο κ. Οικονόμου ξεκαθαρίζει πως: «δεν αφήνει κανέναν εκτός το πακέτο στήριξης. Ήδη υπάρχει πρόγραμμα οριζόντιας στήριξης για ηλεκτρικό ρεύμα. Ήδη υπάρχει πρόγραμμα οριζόντιας στήριξης για το ηλεκτρικό ρεύμα για επιχειρήσεις και αγρότες». 

«Εν ονόματι της σταθερότητας η ΝΔ θα αναζητήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να σχηματίσει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όχι κατ’ ανάγκη μονοκομματική και με ανθρώπους μόνο από ΝΔ» είπε ο κ. Οικονόμου και για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «εκτός από όλα τα υπόλοιπα, με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει όχι απλώς ένα χάσμα, ένα ρήγμα τεκτονικό με την αισθητική που κυριαρχεί στους κόλπους του. Και επειδή η αισθητική και η ηθική συμπίπτουν αντιλαμβάνεται κανείς πως τα όσα θλιβερά ακούσαμε είναι μια ακόμα συνέπεια της ηθικής και αισθητικής εξαχρείωσης του αντιπολιτευτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι σε μια εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ή φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ θα τολμούσε κάποιος να εκφραστεί με τέτοιο τρόπο για πολιτικό μας αντίπαλο. Πολύ περισσότερο αδιανόητο ότι δεν θα υπήρχε το απλό να πάρει κάποιος το μικρόφωνο και να πει ότι αποδοκιμάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αλλά είπαμε μας χωρίζει ρήγμα τεκτονικό όχι μόνο πολιτικά αλλά και αισθητικά και ηθικά», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου. 

Για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι ο κ. Οικονόμου είπε πως «θα τεθούν όλα τα μεγάλα ζητήματα για την Ευρώπη και τους λαούς μας, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και θέματα για την περιοχή μας και την συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA