Μενού
  • Α-
  • Α+

Στόχος του Τύπου στην Τουρκία έγινε για μία ακόμη φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω των επισκέψεων που πραγματοποίησε σε Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο. «Ελληνίδα Πρόεδρος επισκέπτεται τα νησιά για έβδομη φορά» γράφει σε δημοσίευμά της η εθνική εφημερίδα Sozcu, επιμένοντας στη ρητορική της Αγκυρας περί αποστρατικοποίησης των νησιών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «καθώς οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας συνεχίζονται, η Ελληνίδα Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί μια επίσκεψη που θα αυξήσει τις εντάσεις».

Διαβάστε ακόμηΓιάννης Οικονόμου σε Χουλουσί Ακάρ για Καστελόριζο: Δεν κάνουμε βήμα πίσω στα θέματα εθνικής κυριαρχίας

Μάλιστα, το δημοσίευμα σημειώνει: «Η Ελληνίδα Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Καστελόριζο (Meis) και τη Μεγίστη (Camada), που βρίσκονται απέναντι από την περιοχή Κας της Αττάλειας» και στη συνέχεια επιμένει στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, λέγοντας: «Η Σακελλαροπούλου αναμένεται να επιθεωρήσει στρατιωτικές μονάδες». Μάλιστα, στην προπαγάνδα που ακολουθεί τη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η εφημερίδα επαναλαμβάνει τα περί αποστρατικοποίησης, υποστηρίζοντας ότι «τα τέσσερα εν λόγω νησιά υποτίθεται ότι έχουν αποστρατιωτικοποιηθεί, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947. Ωστόσο, η Ελλάδα παραβιάζει αυτή τη συμφωνία εδώ και πολύ καιρό». Το δημοσίευμα κλείνει: «Η Σακελλαροπούλου, που ανέλαβε καθήκοντα το 2020, πραγματοποίησε την έβδομη επίσκεψή της στα νησιά της περιοχής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: Η Ελλάδα θα προασπίσει την εθνική της ακεραιότητα

Από την πλευρά της, πάντως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε το δικό της μήνυμα στην Τουρκία από το Καστελόριζο. «Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί». 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Μεγίστης για τον εορτασμό της 79ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού. Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων ανέφερε: «Γιορτάζουμε τα 79 χρόνια από την απελευθέρωση του Καστελόριζου και τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των νησιωτών μας. Που διατηρούν ακατάβλητο το εθνικό τους φρόνημα και συνεχίζουν να υπερασπίζονται αυτόν τον προμαχώνα του ελληνισμού από κάθε επιβουλή, γενναίοι και περήφανοι, όπως οι πρόγονοί τους. Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA