Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα μαζεύει ο Στέλιος Πέτσας για τη φράση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει». Ο Στέλιος Πέτσας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για να μιλήσει για το κόστος της αλλαγής εγκατάστασης του φυσικού αερίου σε πετρέλαιο, με το κόστος όμως να είναι αρκετά μεγάλο για τους καταναλωτές. «Οποιος αρνείται να προσαρμοστεί», είπε «πεθαίνει», με τη δήλωσή του να μην περνά στα «ψιλά». Μάλιστα, όπως έγραψε και ο Μαξιμιλιανός στη στήλη του, στο Μέγαρο Μαξίμου έγιναν έξαλλοι με αυτή του τη φράση και του ζήτησαν να ανασκευάσει...

Γι' αυτό τώρα ο Στέλιος Πέτσας έκανε δήλωση on camera αναφέροντας«Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη. Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για την στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση ενωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 Στέλιος Πέτσας: Αντέδρασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών δεν πέρασε στα «ψιλά», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε αμέσως ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Νάσου Ηλιόπουλου. Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει". Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών. Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο αλαζονικός οίστρος της κυβέρνησης συνεχίζεται, με τον κ. Πέτσα να παίρνει σήμερα τη σκυτάλη. Η ατυχέστατη - και μετά την ανασκευή - δήλωση ότι όποιος δεν προσαρμοστεί στην ενεργειακή πραγματικότητα, πεθαίνει είναι αποκαλυπτική πολιτικού κυνισμού. Η ενεργειακή πολιτική, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, απαιτεί πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της, μάλιστα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφέρει για τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα τα εξής, με ανακοίνωσή της: «Εμβρόντητη παρακολούθησα τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, στο πλαίσιο ερωτήσεων για τα κυβερνητικά μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση, να δηλώνει ότι “Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει”! Πρόκειται για κυνική, στυγνή και απάνθρωπη δημόσια παραδοχή της ανάλγητης πολιτικής που διατρέχει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που έχει μετατραπεί σε αλαζονικό καθεστώς για τους λίγους και ισχυρούς, χωρίς ίχνος μέριμνας για τους συνανθρώπους που καθημερινά οδηγούνται στη φτωτοχοποίηση και την εξαθλίωση, με τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται.

Η έλλειψη στοιχειώδους ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς, ακόμα και μπροστά στο θάνατο, είναι σοκαριστική, πόσω μάλλον όταν αφορά τον Υπουργό που ο κ. Μητσοτάκης έχει ορίσει αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή για τον κύριο πυλώνα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στην πατρίδα μας. Πρόκειται για απόλυτη αναντιστοιχία με το θεσμικό ρόλο που έχει κληθεί να υπηρετεί. Το Κοινωνικό Κράτος, η Κοινωνική Δικαιοσύνη, η προστασία της Ανθρώπινης Ζωής και Αξιοπρέπειας, αποτελούν κεκτημένα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Απέναντι στην ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση όφειλε, προ πολλού, να έχει λάβει μέτρα, στην κατεύθυνση όσων, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα, έχει επανειλημμένως προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και δεν θα επιτρέψουμε καμία οικογένεια, κανένας συνάνθρωπός μας, να μετατραπεί το “κοριτσάκι με τα σπίρτα”».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA