Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και του ίδιου ήταν -όπως αναμενόταν- το επίκεντρο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. «Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία που επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση;», ήταν το δίλημμα που έθεσε στους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές.

Διαβάστε ακόμη: Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Ρουμπάτης: «Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, ουδέποτε κατέθεσα ότι ο Τσίπρας προήγαγε τον Πιτσιόρλα»

Με την υπόθεσή του να βρίσκεται στο προσκήνιο, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη που ελέγχει την εξουσία», ενώ μνημόνευσε τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις μετά την αποκάλυψη, το «όλα στο φως» που, όπως είπε, έχει μετατραπεί για πολιτική του ασπίδα σε «όλα στο σκοτάδι».

Στην ομιλία του έθεσε ως δεδομένους τους λόγους παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, που ξεκίνησε όπως υποστήριξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόλις λίγους μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Αναφέρθηκε και στην αείμνηστη Φώφη Γεννήματα, που ήταν υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι ο θάνατός της «ανέτρεψε τα σχέδιά τους». Διερωτήθηκε για τους λόγους που καταστράφηκε ο φάκελος με τα αρχεία παρακολούθησής του, δηλώνοντας πως «αν υπήρχε σήμερα ο φάκελος, θα ρωτούσαμε ''τι βρήκαν''», διαψεύδοντας τα περί «εθνικού κινδύνου».

Τέλος, έκανε λόγο για «στρατηγική πλήρους συγκάλυψης» του σκανδάλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας ένα βασικό ζήτημα για τη νόμιμη άρση απορρήτου με την οποία «ο ελληνικός λαός θα μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί». «Είναι ευθύνη του αν θέλει την πολιτική σταθερότητα να το κάνει. Εδώ κρίνεται η αξία ενός πολιτικού προσώπου», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, για να προσθέσει: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτές τις πρακτικές να γίνουν καθημερινότητα».

Η τερατογένεση και ο Μεγάλος Αδελφός του Όργουελ

Τη φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ και την «τερατογένεση» σε περίπτωση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να απαντήσει, ρωτώντας: «Τι θέλει να πει ο ποιητής με τον όρο ''τερατογένεση''», λέγοντας ότι «Ελλάδα έχει μακρά εμπειρία από αυτές». Ενώ για τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, πριν την απομάκρυνσή μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά στο βιβλίο του Τζωρτζ Όργουελ «Ο Μεγάλος Αδελφός».

«Αν ζούσε ο Όργουελ για να ξαναγράψει το βιβλίο, θα μπορούσε να γράψει για τον "μεγάλο ανιψιό"». Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε εκ νέου το δίλημμα για τις εκλογές: «Δημοκρατική ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή ανοχή στον καθεστωτισμό, στον λαϊκισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

Παράλληλα, κάλεσε τον ελληνικό λαό να ακολουθήσει την παράταξη «για μια νέα εποχή και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA