ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/09/2022 16:54

ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος - Να παρέμβει η Δικαιοσύνη και η ΣΕΔΕΑ

«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Αυγή για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και του 'κράτους Μητσοτάκη'' είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που χειραγωγείται η κοινή γνώμη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος - Να παρέμβει η Δικαιοσύνη και η ΣΕΔΕΑ
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σκληρή ανακοίνωση για «πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Κυριάκου Μητσοτάκη» με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll” η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα. Ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της “Opinion Poll” κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.

Διαβάστε ακόμη: Παρακολουθήσεις - Κοντολέων: Μητσοτάκης και Δημητριάδης δεν είχαν ενημερωθεί για την επισύνδεση Ανδρουλάκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μητσοτάκη. Οι αποκαλύψεις σήμερα της Αυγής για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και «κράτους Μητσοτάκη» είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll” η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα. Ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της “Opinion Poll” κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.

Συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την “Opinion Poll” έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος:

  • Δήμοι 1.120.357,96 €
  • Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 €
  • Περιφέρειες 167.706,93 €


Πρόκειται για ένα κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ