ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/09/2022 06:00

Τουρκία: Οι ανιστόρητες προκλήσεις συνεχίζονται και συζητούν σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο»

Ο πολεμικός παροξυσμός στην Τουρκία καλά κρατεί αφού οι ανιστόρητες προκλήσεις συνεχίστηκαν και χθες, Παρασκευή, ενώ το CNN Turk «βλέπει» σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο» και εμπλέκει στο «παιχνίδι» και τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Οι ανιστόρητες προκλήσεις συνεχίζονται και συζητούν σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο»
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Εκτός κάθε ελέγχου έχει βγει, πλέον, η τουρκική πλευρά αφού η ρητορική της έχει φτάσει στο σημείο να περιλαμβάνει ακόμα και έμμεσες απειλές για «πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο»! Χθες για ακόμα μια φορά περίσσεψαν οι άκρως προκλητικές και εντελώς ανιστόρητες επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο έφτασε στο σημείο να κατηγορεί την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για τον διωγμό των Ελλήνων της Σμύρνης και τη θανάτωση μεγάλου πληθυσμού, και ότι η χώρα μας έχει πράξει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και κατά το παρελθόν, αλλά και σήμερα!

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται σε «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες» από τις ελληνικές Αρχές για τη Μικρασιατική Καταστροφή και συνεχίζει: «Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της "εισβολής" στην Ανατολία και τα βάρβαρα "εγκλήματα" που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα».

Διαβάστε ακόμη: Nordic Monitor: Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει drones για χημικό και βιολογικό πόλεμο

Επιχειρώντας να συνδέσει το μικρασιατικό με το... μεταναστευτικό, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες πράξεις της, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθαίνουν, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, ακόμη και σήμερα»!

Video Loading...

Το νέο ανθελληνικό παραλήρημα συνεχίστηκε από τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να προσέχει για να μην της συμβεί ό,τι και στην Ουκρανία... «Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα, με τον ίδιο τρόπο, χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας... Λένε στην Ελλάδα ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. Το ρεσιτάλ του Κουρτουλμούς συνεχίστηκε, δίνοντας μάλιστα και... συμβουλές προς τη χώρα μας: «Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι η εξής: Μην ξεχνάτε αυτό το ιερό έθνος. Αυτό το ιερό έθνος δεν ανέχεται ποτέ την αδικία που του γίνεται και δεν θα επιτρέψει ποτέ να εγκλωβιστεί η Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια, μην εμπλακείτε σε πράγματα που ξεπερνούν τα όρια σας βασιζόμενοι σε αυτόν ή τον άλλον. Δεν έχει δικαίωμα η Ελλάδα να παρενοχλεί την Τουρκία».

Το CNN Turk «βλέπει» σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο»

Ο παροξυσμός της τουρκικής κυβέρνησης μεταφέρθηκε και στα τουρκικά ΜΜΕ με το CNN Turk να «σέρνει» τον χορό και να «βλέπει» σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο»! Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, στα τουρκικά κανάλια συζητούν σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο», και βλέπουν ελληνικές προκλήσεις και επιθετικότητα, κάνοντας το άσπρο μαύρο.

«Στην Ελλάδα έχουμε τις βάσεις, τις παρενοχλήσεις τις δηλώσεις ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά; Για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα ήταν ήρεμη και ήταν εκεί που ήταν, τι συνέβη;» διερωτήθηκε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαρντακτσί. Αλλά και η Φουλγιά Καλφά, παρουσιάστρια του CNN Turk ισχυρίστηκε «διαπιστώνουμε πως οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν έχουν αμυντική, αλλά επιθετική διάταξη».

«Όταν κοιτάξουμε στο Αιγαίο, αν οι δυο χώρες η Ελλάδα και η Τουρκία μπουν σε σύγκρουση αυτό δεν θα προκαλούσε ζημιά και στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ;» διερωτήθηκε. «Η Τουρκία βλέπει το τι προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα. Το πώς παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι και πώς δεν το κάνει με τη δική της βούληση» δήλωσε η δημοσιογράφος.

Video Loading...

«Δε δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία»

Την ίδια ώρα η Αθήνα διατηρεί την ψυχραιμία της και απαντά άμεσα και θεσμικά στις προκλήσεις της Άγκυρας. Χθες το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στην Τουρκία αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, τονίζοντας ξεκάθαρα πως η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης ενώ την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζει πως η χώρα μας δεν «δέχεται παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σημειώνεται μεταξύ άλλων πως: «Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία. Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Η αντίδραση αυτη του Ελληνικού ΥΠΕΞ προκλήθηκε όταν το τουρκικό πρακτορείο Anadolu σε τηλεγράφημά του αποκάλεσε τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ «ελληνικής καταγωγής Τούρκο βουλευτή»!

«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό περιστατικό και να τιμωρήσουν τους δράστες», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter, κοινοποιώντας δήλωση του «Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας» στη Θράκη, η οποία εξηγεί ότι ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ απειλήθηκε. «Στεκόμαστε πίσω από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία παρά όλες τις απειλές και πιέσεις», πρόσθεσε το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΙΓΑΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ