Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ηθοποιός με πολύπλευρο ταλέντο, καθώς τραγουδούσε και χόρευε μοναδικά, έγραψε τη δική της ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια της Μάρθας Καραγιάννη, εκφράζοντας συλλυπητήρια στους φίλους και τους συναδέλφους της. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Μάρθα Καραγιάννη «για τον πολύ κόσμο συνδέθηκε με τις έννοιες της ξεγνοιασιάς και της αιώνιας νεανικότητας», επισημαίνοντας ότι «μέσα από τις λαϊκές και ευρέως αγαπητές ταινίες της Φίνος Φιλμ, με βασικό σκηνοθέτη τον Γιάννη Δαλιανίδη, αποθεώθηκε από μια ολόκληρη γενιά κατά τις δεκαετίες του '60 και του ‘70, ενώ κι οι μετέπειτα γενιές τη γνώρισαν, μέσα από τις ίδιες ταινίες, χρόνια μετά, κατά την προβολή τους στην ελληνική τηλεόραση».

Διαβάστε ακόμη: Μάρθα Καραγιάννη - Δημήτρης Σούρας: Ηταν φίλη μου και υπέγραψα τον θάνατό της σαν γιατρός

Το ΚΚΕ αποχαιρετά την Μάρθα Καραγιάννη, «η οποία συνέδεσε το όνομά της με την "λαμπερή" εποχή του "παλιού" ελληνικού κινηματογράφου». «Ποντιακής καταγωγής, γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλώνοντας στο Κερατσίνι, η Μάρθα Καραγιάννη, έδωσε "ζωή" στις μικροχαρές, τις μικρολύπες, τα μικρά όνειρα, χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων που έψαχναν στην κινηματογραφική οθόνη μια διέξοδο, μια έστω φευγαλέα ανάσα, μια ανάπαυλα από την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα, μια επιβεβαίωση ότι ο μόχθος και η τιμιότητα στο τέλος αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται ηθικά» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA