Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυση στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας. Πιο συγκεκριμένα, σε γραπτή του δήλωση ο Στέργιος Πιτσιόρλας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, διά του εκπροσώπου μου καθηγητή, κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου, κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Συμπεράσματα από ΔΕΘ, ο Μπρατάκος που βγαίνει μπροστά και ο Ερικ Παρκς που μπαίνει στον «πρωινό καφέ»

Αξίζει να τονιστεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Στέργιος Πιτσιόρλας είχε δηλώσει εξοργισμένος μετά τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο Γιάννης Ρουμπάτης στην Εξεταστική ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. «Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για τη δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα ο κ. Ρουμπάτης - σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ - παραδέχθηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθησή μου και, χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη, προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης. Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες γι' αυτήν την απίστευτη ιστορία», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ρουμπάτης: Τι είχε πει για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα

Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, καταθέτοντας στην Εξεταστική, φέρεται να είχε παραδεχθεί πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα. Οπως φέρεται να είχε καταθέσει ο κ. Ρουμπάτης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα επειδή διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε εταιρεία ξένων συμφερόντων, στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος.

Ο κ. Ρουμπάτης, προκειμένου να τεκμηριώσει τους λόγους που καθιστούσαν τότε αναγκαία την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής χάρτες της υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ. ακτογραμμή) ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών. Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση, μιλώντας του για έναν τεχνοκράτη, ο οποίος του ζήτησε να συνεχίσει την παρακολούθηση (η οποία τελικά διεκόπη με την υπουργοποίηση του κ. Πιτσιόρλα).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA