ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/09/2022 10:15

Το άλλο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Sfera 102,2: Το πρωινό ξύπνημα, η γυμναστική και η κριτική για τις σπουδές στο εξωτερικό

Μια συνέντευξη - έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό Sfera 102,2. Οσα είπε για την προσωπική του ζωή, την κριτική για το γεγονός ότι προέρχεται από εύπορη οικογένεια και τα όσα αναμένεται να συμβούν στον τομέα της Οικονομίας και της ενέργειας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Το άλλο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Sfera 102,2: Το πρωινό ξύπνημα, η γυμναστική και η κριτική για τις σπουδές στο εξωτερικό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Sfera και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ενα διαφορετικό πρόσωπο, πιο ανθρώπινο και χαλαρό, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό «Sfera 102,2», στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκονταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Γιώργος Λιανός. Ο πρωθυπουργός ήταν σαφώς πιο άνετος, ρωτήθηκε για θέματα της καθημερινότητας και παράλληλα έδωσε ένα στίγμα για τα βασικά θέματα της επικαιρότητας, τα ελληνοτουρκικά, την ενέργεια και την Οικονομία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μητσοτάκης μετά τον Sfera 102,2 πήγε στον Music 89,2 και στον Φάνη Λαμπρόπουλο!

«Ξυπνάω 6:45 κάθε μέρα. Προσπαθώ να γυμνάζομαι 2 φορές την εβδομάδα και γενικά μου αρέσει να ακούω μουσικό ραδιόφωνο», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφερόμενος στις συνήθειές του, τόνισε ότι «προσπαθώ μια φορά την εβδομάδα να βγαίνουμε για φαγητό με τη σύζυγό μου». Στην ερώτηση, δε, αν κάνει δουλειές στο σπίτι απάντησε: «Μέχρι εκεί που μπορώ. Μέχρι καμιά λάμπα… Οι ασφάλειες ξέρω που είναι». Μάλιστα, αποκάλυψε ποια είναι η διαφορά του με τη Μαρέβα Μητσοτάκη, λέγοντας: «Η μεγάλη διαφορά δεν είναι το φως, είναι η θέρμανση, η ψύξη», είπε και διευκρίνισε: «αυτή είναι η διαφωνία και με τη γυναίκα μου, το air condition. Κάνει μεγάλη διαφορά να αυξήσεις δύο βαθμούς το κλιματιστικό.

Video Loading...

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το αγαπημένο του χρώμα και απάντησε «Μπλε σε όλες τις αποχρώσεις, τι άλλο;» ενώ για την κριτική που δέχεται, απάντησε: «Μαθαίνεις ότι πρέπει να δέχεσαι την κριτική. Υπάρχει καλοπροαίρετη και καλοπροαίρετη. Δεν πρέπει να σε χαλάει πολύ ειδικά εγώ έχω ακούσει τα εξ αμάξης. Με ενοχλεί σε ένα επίπεδο αλλά είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε. Είναι σε ένα βαθμό άδικη η κριτική ότι επειδή έχω σπουδάσει εξωτερικό και είμαι από εύπορη οικογένεια δεν τους καταλαβαίνω. Κάνω συνεχή προσπάθεια να στηρίξω πιο ευάλωτους και να κατανοήσω περισσότερα. Στην τοξικότητα διαδικτύου θα ήταν καλύτερο λιγότερες ύβρεις. Πίσω από την ευθύνη και το ρόλο είμαστε όλοι άνθρωποι με ανησυχίες και τις ανασφάλειες μας. Πρέπει να το αντιλαμβάνονται όλοι όσοι ασκούν κριτική. Μέσα από καλοπροαίρετη κριτική μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Πηγή: eurokinissi

Από 'κει και πέρα, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία αναφερόμενος στα όρια που βάζει η χώρα μας. «Εχουμε ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις και συμμαχίες. Ξέρουν πω δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά φιλοξενούμενος σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Σφαίρα». Εκτίμησε, δε, ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι θεωρούν ότι οι προκλήσεις οφείλονται σε προεκλογικούς λόγους, ενώ άφησε ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου με την Άγκυρα λέγοντας ότι «μπορούμε να μιλάμε, έστω να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε».

Διαβάστε ακόμη: Σκρέκας: Ερχεται επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες - Μηδενικές πιθανότητες για διακοπή ρεύματος

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα στη χώρα αλλά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του στη ΔΕΘ. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και για το αν θα έπρεπε να υπάρχουν άλλα ηλικιακά κριτήρια, με όριο για παράδειγμα στα 50 χρόνια είπε πως: «Δεν έχετε άδικο αλλά το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για νέους και αν είναι επιτυχημένο όπως θεωρώ και αρχίζουν κατασκευάζονται κατοικίες. Είμαι απολύτως διατεθειμένος να δέσμευση περισσότερους πόρους από προϋπολογισμό και να διευρύνω το πρόγραμμα».

Πηγή: eurokinissi

«Κλιμακωτή» επιδότηση στο ρεύμα

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στο ρεύμα και στο φυσικό άεριο ανέφερε πως: «Εχουμε δρομολογήσει μηχανισμό υποστήριξης ηλεκτρικού ρεύματος τελευταίο δίμηνο. Κάναμε και επιστροφές για μεγάλες καταναλώσεις γιατί είχαμε κάνει λάθος χειρισμό. Ακυρώσαμε στην πράξη τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτές είναι οι αντοχές του προϋπολογισμού κ οι τιμές αισθητά χαμηλότερες από ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση ώστε να δώσουμε κίνητρα για εξοικονόμηση. Οσο μειώνεις κατανάλωση σε σχέση με παλιότερο λογαριασμό τόσο περισσότερη επιδότηση. Η μεγάλη διαφορά γίνεται με θέρμανση και ψύξη».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως: «Παραμένουν χαμηλοί οι μισθοί. Εμείς αυξήσαμε βασικό μισθό 63 ευρώ συνολικά και επίκειται άλλη μια 1η Μαΐου 2023. Πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή που να είναι σημαντική η αύξηση αλλά να μην τινάξει στον αέρα τις επιχειρήσεις, αλλά και να υπάρξει αποκλιμάκωση ανεργίας». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown τον χειμώνα, ήταν ξεκάθαρος. «Δεν θα ξανακλείσουμε αυτό είναι δεδομένο. Η πανδημία όπως την ξέραμε τελειώνει, αλλά οι πιο ευάλωτοι χρειάζεται να δείχνουν προσοχή και πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και να χρησιμοποιούν μάσκα. Αλλά δεν θα πάμε σε καμία κανονιστική παρέμβαση όπως αυτές τελευταίας διετίας».

Πηγή: eurokinissi

«Δεν θα κλείσουμε ξανά»

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «δεν θα ξανακλείσουμε. «Θεωρώ πια ότι η επιδημία όπως την ξέραμε τελειώνει, αλλά θα πρέπει να προσέχουν πολύ οι ευάλωτοι. Αν είσαι πάνω από 60 να πας να κάνεις το εμβόλιο. Όπως κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, έτσι και το εμβόλιο κατά της Covid-19. Αν είσαι ευάλωτος, καλό είναι να φοράς τη μάσκα σε κλειστούς χώρους. Αλλά δεν θα πάμε σε καμία κανονιστική παρέμβαση που να μοιάζει με αυτά που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ