ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/09/2022 02:49

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε ήδη την πρώτη του επαφή με τον ισραηλινό ομόλογό του Υair Lapid, τον οποίο, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για την ακραία ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό
Πηγή: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού
Ανάγνωση:

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Υair Lapid, είχε πριν από λίγες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα. Οι δυο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις, για την πορεία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο (σχήμα συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ), με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του για την ακραία επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της που αμφισβητούν ελληνική κυριαρχία, υπογραμμίζοντας ότι υπονομεύουν την σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ προς όφελος των δύο λαών, εργαζόμενοι παράλληλα για την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας που θα ενισχύσει την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑΙΡ ΛΑΠΙΝΤ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ