Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα που είχε εκπέμψει από νωρίς χθες το πρωί πως «ξέρουν όλοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα», είναι αποφασισμένος να αποδείξει εμπράκτως στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός, αποκρούοντας με ακράδαντες αποδείξεις και «όπλο» του το Διεθνές Δίκαιο το εξωφρενικό παραλήρημα χυδαιότητας και αδιανόητων fake news εναντίον της Ελλάδας του Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ, με αιχμή το μεταναστευτικό και προπαγανδιστικό εργαλείο τις αγνώστου προελεύσεως φωτογραφίες νεκρών βρεφών για το θάνατο των οποίων κατηγόρησε την ελληνική Ακτοφυλακή.

Απέναντι σε έναν Ερντογάν που έχει βγάλει εμφανώς τα γάντια, κλιμακώνοντας την εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας μας με συκοφαντίες αισχίστου είδους, για να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ του δήθεν θύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή στην αντεπίθεση, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τη βασιμότητα της χθεσινής δήλωσης - απάντησης του Νίκου Δένδια ότι «η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».

Διαβάστε ακόμη: «Πληρωμένη» απάντηση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν – Τι θα πει από το βήμα του ΟΗΕ

Εργαλειοποίηση μεταναστών και casus belli από την «ειρηνοποιό»…Τουρκία

Κινούμενος στη γραμμή που έχει θέσει από τον Ιούνιο ότι απέναντι σε επιθετικά πυροτεχνήματα η Ελλάδα αντιτάσσει ακλόνητα επιχειρήματα και πιστός στη στρατηγική με την οποία μετέβη στις ΗΠΑ ότι «τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο», ο Πρωθυπουργός θα αποκαταστήσει την αλήθεια μέσω της κατηγορηματικής (δια στοιχείων και προ 10ημέρου) διάψευσης από το Ελληνικό Λιμενικό των όσων ανερυθρίαστα ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος. Παράλληλα, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, επειδή είναι «αδιανόητο να κατηγορεί ο κ. Ερντογάν την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταγγείλει την εντατική εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία.

Στη «φαρέτρα» του έχει το πρόσφατο περιστατικό με τους 38 μετανάστες που δήλωσαν ότι μεταφέρθηκαν από νησίδα επί τουρκικού εδάφους στον Έβρο σε ελληνικό έδαφος από τις τουρκικές κρατικές Αρχές, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για αποτροπή εισόδου τουλάχιστον 154.000 παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου εκ των οποίων οι 36.386 επιχείρησαν να εισβάλουν τον Αύγουστο από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο, αλλά και τα μεγάλα σκάφη που χρησιμοποιούνται το τελευταίο διάστημα με κατεύθυνση την Ιταλία για τα οποία η Τουρκία κάνει τα στραβά μάτια ενώ κατά εκατοντάδες οι μετανάστες επιβιβάζονται από τουρκικά λιμάνια.

Ο Πρωθυπουργός θα καταρρίψει επίσης με πάταγο τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν ότι η Ελλάδα είναι αυτή που απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα παραθέσει την Παρασκευή τις δηλώσεις που απειλούν ευθέως το τελευταίο διάστημα με πόλεμο την Ελλάδα, το casus belli που είναι σε ισχύ από το 1995,  την παράνομη κατοχή εδαφών της Κύπρου από την Τουρκία, συν τις διαρκείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά, δείχνοντας ποιος είναι ο ταραξίας στην περιοχή, που με τον αναθεωρητισμό του βαδίζει στα χνάρια του Βλάντιμιρ Πούτιν, την ώρα που η Ελλάδα παραμένει ο πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και ένας αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Δεν αποκλείεται, δε, να επιστρατεύσει και αναφορές για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών στην Τουρκία. Είναι βέβαιο επίσης ότι θα τον διαψεύσει με ρητό τρόπο κι αριθμούς ως προς τα ψεύδη για έλλειψη σεβασμού των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, όπως το έπραξε κι ο κ. Δένδιας.

Η αποκωδικοποίηση της Αθήνας για την παράνοια Ερντογάν

Η ελληνική κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για μια σκληρή επίθεση του Τούρκου Προέδρου εναντίον της Ελλάδας, αλλά οι ακρότητές του ξεπέρασαν κάθε λογική. Εξ ού και ο Νίκος Δένδιας αντιδρώντας άμεσα και σε αυστηρούς τόνους κάλεσε την Άγκυρα να επανέλθει στο δρόμο της λογικής και του Διεθνούς Δικαίου. Κυβερνητικές πηγές απέδιδαν την οξύτητα του Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μέσω της πρόκλησης συναισθηματικής αντίδρασης στο ακροατήριο. Τόνιζαν, δε, πως τα πυρά του Τούρκου Προέδρου είχαν ως αποδέκτη και την  Ευρωπαϊκή Ένωση,  την οποία κατ’ ουσίαν εγκάλεσε ως ανεπαρκή ως προς τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς. «Ποιος; Ο ηγέτης που δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό», σχολίαζαν αιχμηρά.

Άλαλος ο Ερντογάν στον ΟΗΕ για τα νησιά και το Διεθνές Δίκαιο

Την ίδια ώρα πηγές της ελληνικής αποστολής υπογράμμιζαν τη σιωπή του Τούρκου Προέδρου στον ΟΗΕ αναφορικά με τις έωλες διεκδικήσεις της Άγκυρας έναντι τις Ελλάδας, που έχει αποδομήσει η χώρα μας με επιστολές της προς τον Οργανισμό. Η Αθήνα εκτιμά πως η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς εκ μέρους του για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, της δήθεν παράνομης κατοχής τους από την Ελλάδα, τις υποτιθέμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της χώρας του από ελληνικά μαχητικά και το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οφείλεται στο γεγονός πως είναι τόσο ανυπόστατες που ο ίδιος ο Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν στέκουν σε διεθνές ακροατήριο.  «Με όποιον συνομιλούμε αντιλαμβανόμαστε ότι καταλαβαίνουν απόλυτα τι συμβαίνει», τόνιζε κυβερνητική πηγή προσθέτοντας ότι η οπτικοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας με τους χάρτες της Γαλάζιας Πατρίδας ενίσχυσαν το δίκαιο των ελληνικών θέσεων.

Στο τραπέζι ηγετών και ΥΠ.ΕΞ η τουρκική προκλητικότητα

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών αναδεικνύουν ήδη στις συναντήσεις που έχουν στη Νέα Υόρκη με ομολόγους τους το κρεσέντο της  τουρκικής επιθετικότητας με ωμές πλέον πολεμικές απειλές κατά της χώρας μας και ανατίναξη των γεφυρών επικοινωνίας. Ήδη ο κ. Δένδιας έδωσε στην προχθεσινή συνάντηση των ΥΠ.ΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης φάκελο των προκλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων υπό τη φράση «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» και τα απαξιωτικά πυρά περί «low character». Από την Αθήνα μάλιστα επισημαίνεται πως απέναντι στο θυμικό και τα ψεύδη που επιστρατεύει η τουρκική ηγεσία η χώρα μας αντιτάσσει τη λογική και τα επιχειρήματα δια της επίδειξης των προκλητικών χαρτών με τους οποίους αμφισβητούνται ευθέως τα νόμιμα σύνορα και η ελληνική κυριαρχία. Μετά το παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται η κοινή παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Αναστασιάδη, Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν στη δεξίωση που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν των ηγετών ο Αμερικανός Πρόεδρος στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA