Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης αλλά και το ύψος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς τόσο του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και του φυσικού αερίου, ανακοινώνει το πρωί της Τετάρτης, στις 9:30, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Το σχέδιο της κυβέρνησης θα αποτελείται από τρεις πυλώνες και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει άμεσα, από την 1η Οκτωβρίου, τους λογαριασμούς, δηλαδή, που θα παραλάβουν οι πολίτες το Νοέμβριο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος της επιδότησης θα αναδιαμορφώνεται ανά μήνα ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών.

Διαβάστε ακόμη: Ρεύμα: Μειωμένα τα τιμολόγια των παρόχων του Οκτωβρίου σε σχέση με τον Σεπτέμβριο - Οι τιμές ανά κιλοβατώρα

Οπως έχει επισημανθεί από αρμόδια κυβερνητικά χείλη το πλάνο για την ηλεκτρική ενέργεια, εν όψει του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται, βασίζεται πάνω σε τρεις πυλώνες σε τρεις μεγάλους στόχους:

  • Να διασφαλιστούν προσιτές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • Να ληφθούν ρυθμιστικές αποφάσεις για την αποσύνδεση της τιμής φυσικού αερίου από της ηλεκτρικής ενέργειας
  • Να διασφαλιστεί η επάρκεια εφοδιασμού

Ο ίδιος ο κ. Σκρέκας, σε πρόσφατη συνέντευξή του διαβεβαίωσε ότι στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί η απορρόφηση του 90% με 94% των αυξήσεων και πως τα νοικοκυριά θα στηριχθούν ανεξαρτήτως εισοδήματος και εάν πρόκειται για κύρια ή μη κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι το νέο μοντέλο επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος που θα εξαρτά το ύψος της επιδότησης από τα επίπεδα κατανάλωσης, θα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες ή τρία κλιμάκια.

  1. Τη χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης με «ταβάνι» τις 500 κιλοβατώρες το μήνα, που εκτιμάται ότι αφορά 9 στα 10 νοικοκυριά και θα λάβει το μεγαλύτερο ύψος επιδότησης.
  2. Τη μεσαία κατηγορία που εκτιμάται ότι θα αφορά σε καταναλώσεις έως 1.000 κιλοβατώρες το μήνα, με χαμηλότερη κρατική ενίσχυση.
  3. Και την υψηλή κατανάλωση άνω των 1.000 κιλοβατώρων μηνιαίως, που θα λάβει και τη μικρότερη επιδότηση.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA