Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο 8% «κλειδώνει» η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Tσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε τρία μέρη από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το 7,5%, συνεχίστηκε στο 8,5% και έκλεισε στο 8% μετά τις ομιλίες στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα στην τελευταία δημοσκοπική έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 34,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.

Διαβάστε ακόμη: Εβρος: Εμπρηστικά δημοσιεύματα για το «καραβάνι του φωτός» - Ερχεται νέο κύμα προσφύγων, γράφει ο τουρκικός Τύπος

Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ πριν τη ΔΕΘ 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (πριν από τη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων είχαν ως εξής: ΝΔ 33%, ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΠΑΣΟΚ 12%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ 25 2,5%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 4%, Αναποφάσιστοι 10%. Στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (πριν από τη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης Μητσοτάκης συγκεντρώνει 38%, ο Αλέξης Τσίπρας 27%, ο κανένας από τους δύο 30% και 5% ΔΓ/ΔΑ.

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 2,5%, Εθνικό κόμμα Έλληνες 2%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 4%, Αναποφάσιστοι 9%. Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 28%, ο κανένας από τους δύο 29% και 4% ΔΓ/ΔΑ.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, ΠΑΣΟΚ 12%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 3%, Εθνικό κόμμα Έλληνες 2%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 3,5%, Αναποφάσιστοι 8,5%. Στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 28%, ο κανένας από τους δύο 29% και 4% ΔΓ/ΔΑ.

Ο Μητσοτάκης εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο 

Στη δημοσκόπηση το 27% απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τον κεντρώο χώρο, το 23% απάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και το 16% τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Κανένας» απάντησε το 20%. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA