Μενού
  • Α-
  • Α+

«Θα μιλήσω για την Τουρκία την Παρασκευή, εδώ θα πω μόνο ένα πράγμα: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί bullying από κανέναν. Εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη, σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις. Παράλληλα, ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, σημειώνοντας το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Συνομιλώντας με τους ομογενείς, έκανε μνεία και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για «να μην υπάρξει οικονομική ύφεση». Μάλιστα, αναφερόμενος στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το τελευταίο που χρειάζεται η ΕΕ είναι άλλη μια εστία αναταραχής.

Νωρίτερα, σήμερα, ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η οποία και θα μεταδοθεί στη 01:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αναφορά στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στην ενεργειακή κρίση, όπως αποτυπώνεται σε απόσπασμα που κυκλοφόρησε στο Twitter.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο θέμα της στήριξης της Ουκρανίας ώστε να μπορεί να αμυνθεί σε κάθε κίνηση επιθετικότητας που παραβιάζει τους κανόνες Διεθνους Δικαίου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να εξελίσσεται όπως τον είχε σχεδιάσει ο Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ για τα ενεργειακά σημείωσε: «Θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισιόν - κατά την έκτακτη Σύνοδο - ως προς την επιβολή του ανώτατου ορίου. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Χρειαζόμαστε μια πιο δραστική παρέμβαση σύμφωνα με την οποία θα μπει ανώτατο όριο στον δείκτη TTF».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στο πλαίσιο των επαφών του στη Νέα Υόρκη με διεθνείς ηγέτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών. Προσθέτουν ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ικανοποίηση για την εξαιρετική μεταξύ τους συνεργασία, αλλά και τη συνολική πορεία των σχέσεων των δυο χωρών και επανέλαβαν την αμοιβαία βούλησή τους για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο, με την συμμετοχή και της Κύπρου.

Ειδικότερα συνεχίζουν, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τη συνεργασία στο οικονομικό πεδίο, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας, καθώς και για το τριμερές σχήμα Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας. Επισημάνθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών, ενώ ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως σημείο εισόδου στα εγχειρήματα ηλεκτρικής διασύνδεσης στην περιοχή. Οι δύο ηγέτες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, ιδίως σε ό,τι αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιορδανό μονάρχη για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και τους κινδύνους για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA