ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/09/2022 11:09

Νέο παραλήρημα στην Τουρκία: «Φτιάχνουν βάσεις σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη για να μας πολιορκήσουν»

Στο κανάλι CNN Turk παρουσιάστηκε χάρτης με τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, με τον αναλυτή της εφημερίδας Hurriyet, Aμτουλκαντίρ Σέλβι, να μιλά για μια «αλυσίδα» που έχει δημιουργηθεί απέναντι από την Τουρκία και εκτείνεται από την Αλεξανδρούπολη έως και την Κύπρο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέο παραλήρημα στην Τουρκία: «Φτιάχνουν βάσεις σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη για να μας πολιορκήσουν»
(Πηγή: AP Photos)
Ανάγνωση:

Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ μπήκαν ξανά Αλεξανδρούπολη και Κρήτη, συνεχίζοντας το αφήγημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί απειλών κατά της Τουρκίας από τις αμερικανικές βάσεις. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, Τούρκοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη οι ΗΠΑ θα ιδρύσουν βάσεις, προκειμένου να πιέσουν την Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη: ΟΗΕ: Στην αντεπίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοιμάζει απάντηση - έκπληξη στις προκλήσεις του Ερντογάν

Μάλιστα στο κανάλι CNN Turk παρουσιάστηκε χάρτης με τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, με τον αναλυτή της εφημερίδας Hurriyet, Aμτουλκαντίρ Σέλβι, να μιλά για μια «αλυσίδα» που έχει δημιουργηθεί απέναντι από την Τουρκία και εκτείνεται από την Αλεξανδρούπολη έως και την Κύπρο. «Όταν αναφερόμαστε σε όσα συμβαίνουν στην Κύπρο πρέπει τα γεγονότα να τα δούμε από την Αλεξανδρούπολη. Εκεί στην Αλεξανδρούπολη δημιουργείται ένας κύκλος, μια αλυσίδα. Εκεί υπάρχουν ναυτικές βάσεις, αεροπορικές βάσεις, συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης. Δηλαδή εκεί υπάρχουν 9 με 10 βάσεις. Ελέγχουν το Αιγαίο και τώρα έρχονται στη Μεσόγειο. Εκεί υπάρχει η Κρήτη αλλά δεν τους είναι αρκετή».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία ενώ επανέφερε την προπαγάνδα για κλείδωμα τουρκικών μαχητικών από ελληνικoύς S-300 και μίλησε μέχρι και για επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων: «H άφιξη των ΗΠΑ στην Κύπρο και η παροχή οπλικών συστημάτων είναι ένα βήμα. Διότι μας προκαλούν μέσω της Ελλάδας. Διότι η Ελλάδα είτε μας κλειδώνει τα μαχητικά μας με τα ραντάρ των S-300 είτε κάνει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων».

Video Loading...

Παράλληλα, ο στρατιωτικός αναλυτής, Μετέ Γιαράρ, εστίασε στην Αλεξανδρούπολη και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν «συγκεκριμένους στόχους» όταν ιδρύουν κάποια στρατιωτική βάση: «Αφού τα πλοία δεν θα περάσουν από τα Στενά, από την ναυτική βάση της Αλεξανδρούπολης εσείς τι στόχο έχετε; Τι θα πετύχουν δηλαδή με ναυτική βάση εδώ. Το λέω πάντα όταν οι ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένους και διαφορετικούς στόχους έρχονται πάντα με τις βάσεις τους», είπε για να προσθέσει: «Μας λένε πως έρχονται στην Αλεξανδρούπολη για να στηρίξουν την Ουκρανία, επειδή κλείσαμε τα Στενά λόγω του πολέμου. Και στα πλοία της Ουκρανίας και της Ρωσίας και αυτό το ανακοινωσαμε για να μην λάβουν κάποια βοήθεια. Ωραία αλλά τότε γιατί δεν πάτε μέσω της Πολωνίας εκεί δεν υπάρχει θάλασσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΗΠΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ