Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώην εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη υπέβαλε αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στο Ειδικό Δικαστήριο μέσω των δικηγόρων της αναφορικά με τη δίκη της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μια από τις πράξεις παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφορά παρεμβάσεις και πιέσεις προς την κ. Τσατάνη την περίοδο που χειριζόταν υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Διαβάστε ακόμη: Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη: Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα για να ζητηθούν έγγραφα για την ασθένεια δικαστή

Η υπεράσπιση του κ. Παπαγγελόπουλου πρόβαλε αντιρρήσεις στο αίτημα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι άμεσα θιγόμενος από τις φερόμενες παρεμβάσεις του πρωην υπουργού είναι ο εκλιπών επιχειρηματίας κι όχι η κ. Τσατάνη. Συνεπώς θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημά της.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ενώ ανακοίνωσε τους πρώτους πέντε μάρτυρες που θα εξετάσει μόλις ξεκινήσει επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία. Πρόκειται για τους πολιτικούς Ανδρέα Λοβερδο, Ανδρέα Ξανθό, Έφη Χριστοφιλοπούλου, καθώς και τους πρώην επίκουρους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.