Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας για την προώθηση χιλιάδων μεταναστών από τα σύνορα στον Εβρο, προς την Ελλάδα, αναμένει η κυβέρνηση που έχει ετοιμάσει τις κινήσεις για κάθε ενδεχόμενο και περίπτωση. Η πρόθεση του Ερντογάν μοιάζει ξεκάθαρη, να εργαλειοποιήσει τους ανθρώπους και να δημιουργήσει για μία ακόμη φορά αρνητικό κλίμα εναντίον της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ωρα απάντησης στο παραλήρημα Ερντογάν – Τι θα πει απόψε ο πρωθυπουργός στη ΓΣ του ΟΗΕ

Τα στοιχεία άλλωστε που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της γείτονας χώρας. Σύμφωνε μα αυτό περίπου 80.000 άνθρωποι θα έχουν επιχειρήσει να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, ξεκινώντας από τις αρχές Αυγούστου. Στο σημείο υπάρχει ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής με τη χώρα μας να δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει μία ακόμη προκλητική κίνηση της Τουρκίας. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο ούτε ανοργάνωτο αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε κινήθηκε και η πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στον Εβρο που έστειλε κι εκείνος το δικό του αποφασιστικό μήνυμα.

«Το να κατηγορείς την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι παράλογο. Τον Μάρτιο του 2020 ο Ερντογάν ενθάρρυνε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν τα ελληνικά σύνορα για να φτάσουν στην Ευρώπη. Δεν εργαλειοποιούμε εμείς το μεταναστευτικό. Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, αλλά σεβόμαστε και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε φορά που υπάρχει άνθρωπος σε ανάγκη στη θάλασσα, το λιμενικό μας βγαίνει μπροστά και τον σώζει. Είμαι απογοητευμένος από αυτόν τον συνεχή πόλεμο των fake news», ανέφερε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ξημερώματα στη συνέντευξή του σtο CNN.

Βίντεο και φωτογραφίες στα χέρια του πρωθυπουργού

Μάλιστα, αναφορά στα τεκταινόμενα στο Εβρο αναμένεται να κάνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή ομιλία του στον ΟΗΕ. Οπως αποκαλύπτει η στήλη Μαξιμιλιανός, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ενημερώσει σχετικά τον κ. Μητσοτάκη και έχει φροντίσει να φτάσουν στα χέρια του βίντεο και φωτογραφίες, στοιχεία που που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σήμερα. Στη σημερινή του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αντιπαραθέσει ακλόνητα στοιχεία για την εργαλειοποίηση απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία ιδίως στον Εβρο και εκείνα για 10.000 διασώσεις από τις ελληνικές αρχές στο Αιγαίο (πάνω από 100 μόλις χθες έξω από τη Λέρο) και την αποτροπή 154.000 παράνομων εισόδων από τα ελληνικά σύνορα και σύνορα της Ευρώπης.

Εβρος: Φράχτης 120 χιλιομέτρων

Πρόσφατη είναι, εξάλλου, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την επέκταση του φράχτη του Εβρου σε ένα συνολικό μήκος 120 χιλιομέτρων έτσι ώστε να «στεγανοποιηθεί» ουσιαστικά το μεγαλύτερο κομμάτι των συνόρων και να ελέγχονται πλέον με τον καλύτερο τρόπο οι περιοχές στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιου είδους τεχνικό εμπόδιο. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αποφασιστεί η προμήθεια και νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού ηλεκτρονικής επιτήρησης, που θα περιλαμβάνει από ειδικές κάμερες πρωινής και νυχτερινής παρατήρησης, μακράς εμβέλειας, αλλά και μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα τα οποία θα φέρουν επίσης ανάλογες κάμερες. Η επέκταση του φράχτη του Εβρου θα γίνει σταδιακά και από σημεία που θα αποφασιστούν σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έτσι ώστε να καλύπτονται κατά προτεραιότητα οι περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη τρωτότητα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το Star φαίνεται μια ομάδα 50 μεταναστών έφτασε από την Τουρκία έφτασε παράνομα από την Τουρκία στο χωριό Πόρος, στις Φέρες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχει υψωθεί απαγορευτικό τοίχος 30 χλμ.. αλλά και τουρκικό όχημα φαίνεται να κάνει έργα για να περάσουν οι βάρκες των εμπόρων ελπίδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA