Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχει περάσει και τόσος καιρός από τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Μητσοτάκης γιοκ», κόβοντας κάθε διπλωματική οδό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και από ό,τι φαίνεται στην Αγκυρα... αναθεώρησαν! Ετσι, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στο NTV, ο προγραμματισμός μίας συνάντησης του Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαρτάται από τον Έλληνα πρωθυπουργό! 

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στο Council on Foreign Relations: Οσο η Τουρκία συμπεριφέρεται έτσι, δύσκολο να επανέλθουν οι σχέσεις μας

Ουσιαστικά, ο Καλίν πέταξε το… μπαλάκι στην ελληνική πλευρά, όμως, ταυτόχρονα άλλαξε και τη μέχρι τώρα στάση της Αγκυρας που είχε κόψει τις γέφυρες των συνομιλιών με την Αθήνα. «Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη. Ο πρόεδρός μας κάνει δύο βήματα, όταν γίνεται ένα βήμα από τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο Καλίν.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη Νέα Σύνοδο Κορυφής ΕΕ+, στην οποία έχει προσκληθεί και η Τουρκία, είχε αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στη ΔΕΘ. «Είμαι έτοιμος να τον συναντήσω και εκείνος δεν επιθυμεί να με δει. Εκτιμώ ότι θα συναντηθούμε και πάλι. Υπάρχουν ευκαιρίες τους επόμενους μήνες, στην Πράγα, η συνεδρίαση της ΕΠΚ όπου θα είναι και η Τουρκία. Aλλά, θα πρέπει να ξέρει ότι σε ευρωπαϊκό φόρουμ προφανώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική επιχειρηματολογία και θα κληθεί να απαντήσει αν αυτή η ακρότητα συνάδει με μια χώρα που θέλει σχέσεις με Ευρώπη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Οσο για την άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ για πώληση όπλων στην Κύπρο, ο Καλίν σχολίασε: «Έχουμε μεταφέρει τη δυσφορία μας για το θέμα αυτό στις αρμόδιες αρχές. Είναι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο σαν να επιβραβεύουν την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Πλέον μένει να φανεί εάν τα μηνύματα... απομόνωσης που έλαβε η Τουρκία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την προκλητικότητα κατά της Ελλάδας, αλλά και τις σχέσεις με τη Ρωσία, μπορούν να επαναφέρουν τους γείτονες στον δρόμο της λογικής.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA