ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/09/2022 10:31

Ενδοοικογενειακή βία - Τάκης Θεοδωρικάκος: Ανοίγουν 12 νέα γραφεία της αστυνομίας

Στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος - Τόνισε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο με τεράστιες διαστάσεις και επεσήμανε πως από την αρχή του 2022, στα δύο αρμόδια γραφεία της αστυνομίας έχουν γίνει περί τις 2.000 καταγγελίες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ενδοοικογενειακή βία - Τάκης Θεοδωρικάκος: Ανοίγουν 12 νέα γραφεία της αστυνομίας
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Τόνισε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο με τεράστιες διαστάσεις και επεσήμανε πως από την αρχή του 2022, στα δύο αρμόδια γραφεία της αστυνομίας έχουν γίνει περί τις 2.000 καταγγελίες ενώ το ίδιο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. έχει ασχοληθεί με 6.000 περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Νέα ενίσχυση του φράχτη στον Εβρο, «μπλε φάκελοι» από Μητσοτάκη για όλο το 2023

Για το λόγο αυτό, μέσα στις 2 πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν άλλα 12 γραφεία που θα ασχολούνται με την ενδοοικογενειακή βία. Τα 2 στην Αθήνα, 1 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα 9 σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος. Αναφερόμενος στην έξαρση της νεανικής παραβατικότητας είπε πως η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και ενημερώσεις στα σχολεία, ενώ θα δημιουργηθεί και μια Γενική Διεύθυνση που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό.

Video Loading...

Για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και το πρόβλημα στον Έβρο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι καθημερινά επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα και αποτρέπονται, περίπου 1.500 μετανάστες. Ο αριθμός τους από τος αρχές του χρόνου υπολογίζεται στις 160.000. Η πρόθεση της Τουρκίας είναι πάντα ίδια τα τελευταία χρόνια, απλά αλλάζει ο τρόπος που το επιχειρούν. Ευτυχώς όμως η αστυνομία, ο στρατός, αλλά και οι ακρίτες μας συνεργάζονται και αποτρέπουν κάθε παράνομη προσπάθεια εισόδου στη χώρα, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ