Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης από τον οποίο σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα hurriyet.com.tr ζητήθηκε από την Ελλάδα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις της στα νησιά. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο, Χίο και Σάμο από την Ελλάδα.

Τελευταίο επεισόδιο στις υβριδικές επιχειρήσεις των Τούρκων αποτελεί η διοχέτευση στα Μέσα Ενημέρωσης της γείτονα χώρας φωτογραφικού υλικού που λήφθηκε από τουρκικό drone, σύμφωνα με το οποίο, μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε Λέσβο και Σάμο 41 τεθωρακισμένα οχήματα αναγνωρίσεως Μ1117. Πρόκειται για οχήματα που παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ και πρόσφατα αφίχθησαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων θα ανέλθει σε 1.200 όταν θα ολοκληρωθούν οι παραλαβές αυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς στον Εβρο και στα νησιά του Αιγαίου λόγω της ευελιξίας και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Daily Sabah: Η Ελλάδα ανοίγει και δεύτερο «στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών»

Δημοσίευμα της Daily Sabah επικαλείται δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου ο οποίος υποστηρίζει ότι «αν και η Αθήνα απέρριψε τους ισχυρισμούς πως το Λαύριο έχει μετατραπεί σε σχολείο τρομοκρατών, η Άγκυρα ανακάλυψε ότι ένα άλλο στρατόπεδο παρόμοιο με το Λαύριο είχε ανοίξει». Για να προσθέσει ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ εύθραυστη διαδικασία», αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις.

«Αγαπημένο καταφύγιο τρομοκρατών»

Όπως αναφέρει το άρθρο της Daily Sabah «η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι αποτελεί αγαπημένο καταφύγιο τρομοκρατών του DHKP-C και του PKK. Αυτοί που διαφεύγουν από την Τουρκία έχουν βρει καταφύγιο σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είναι αιτούντες άσυλο, ιδίως τη δεκαετία του 1980. Παρά το κλείσιμο του Λαυρίου το 2013 υπό την πίεση της Τουρκίας, η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο προορισμό για τους τρομοκράτες του DHKP-C».

Υποστηρίζει δε ότι «πλάνα από το στρατόπεδο δείχνουν ότι έχει μετατραπεί σε βάση για τους τρομοκράτες του PKK. Το στρατόπεδο που φαίνεται μοιάζει με βάση τρομοκρατών, με τρομοκρατικά σύμβολα και φωτογραφίες του φυλακισμένου Αμπντουλάχ Οτσαλάν να κοσμούν τους τοίχους του».

«Στόχος να εκπαιδευτούν εναντίον της Τουρκίας»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου που επικαλείται η εφημερίδα «στόχος είναι ότι αυτές οι ομάδες που εκπαιδεύονται, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μια μέρα εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Μια χώρα μέλος της ΕΕ στον 21ο αιώνα τροφοδοτεί ανοιχτά τρομοκράτες. Το PKK είναι τρομοκρατική ομάδα και έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ».

Το δημοσίευμα συνεχίζει με τον αξιωματούχο να χτίζει στο blame game εναντίον της Ελλάδας και να υποστηρίζει ότι «η Αθήνα δεν είναι πλέον χώρα διέλευσης τρομοκρατών, αλλά η χώρα άμεσος στόχος για την παραμονή τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA