Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια νέα επένδυση ανακοινώνεται σήμερα από την Google στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα προλογήσει την εκδήλωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία θα ανακοινώσει κάποιο data center στην Ελλάδα, αλλά και επενδύσεις στην ψηφιακή εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Στα 2,2 δις υπολογίζονται τα έσοδα για την Ελλάδα από την επένδυση για υποδομές cloud της Google Cloud International που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030.

Οπως γράφει ο Μαξιμιλιανός στο Reader, η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε κόμβο υποδομών «ψηφιακού νέφους». Αυτό από μόνο του έχει μια τεράστια υπεραξία, αφού οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας και στο ανθρώπινο δυναμικό της. Υπενθυμίζεται πως και η Microsoft έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τριών data center που θα είναι έτοιμα την επόμενη τριετία, ενώ και η Amazon Web Services έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τοπικής ζώνης στην Ελλάδα. Η δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο πεδίο θα αποδώσει σε έναν άξονα δεκαετίας αφού η χώρα μας θα προσελκύσει ανθρώπινο κεφάλαιο και ταλέντα από όλη την Ευρώπη που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες εταιρείες και υπεραξία αλλά και αύξηση του ΑΕΠ.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση της Google

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA