ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/09/2022 12:05

Live streaming η ομιλία Μητσοτάκη στην παρουσίαση του data center της Google στην Ελλάδα

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την παρουσίαση των επενδυτικών σχεδίων της Google στην Ελλάδα - Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Live streaming η ομιλία Μητσοτάκη στην παρουσίαση του data center της Google στην Ελλάδα
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Μια νέα επένδυση ανακοινώνεται σήμερα από την Google στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα προλογήσει την εκδήλωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία θα ανακοινώσει κάποιο data center στην Ελλάδα, αλλά και επενδύσεις στην ψηφιακή εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Στα 2,2 δις υπολογίζονται τα έσοδα για την Ελλάδα από την επένδυση για υποδομές cloud της Google Cloud International που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030.

Οπως γράφει ο Μαξιμιλιανός στο Reader, η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε κόμβο υποδομών «ψηφιακού νέφους». Αυτό από μόνο του έχει μια τεράστια υπεραξία, αφού οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας και στο ανθρώπινο δυναμικό της. Υπενθυμίζεται πως και η Microsoft έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τριών data center που θα είναι έτοιμα την επόμενη τριετία, ενώ και η Amazon Web Services έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τοπικής ζώνης στην Ελλάδα. Η δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο πεδίο θα αποδώσει σε έναν άξονα δεκαετίας αφού η χώρα μας θα προσελκύσει ανθρώπινο κεφάλαιο και ταλέντα από όλη την Ευρώπη που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες εταιρείες και υπεραξία αλλά και αύξηση του ΑΕΠ.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση της Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ GOOGLE
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ