Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρνητικά σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης με ανάρτησή του στα social media για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες και στα πανεπιστήμια. «Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η εύκολη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη στο πεδίο δεν είναι συμπεριφορά που ταιριάζει σε βουλευτές της παράταξής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου «αδειάζοντας» με αυτόν τον τρόπο τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει ότι έχει σχέδιο και βούληση και πετυχαίνει αποτελέσματα στον τομέα της αναβάθμισης του ελληνικού πανεπιστημίου. Δεν θα είχαν έρθει, αν δεν είχαμε κερδίσει σημαντικές πολιτικές μάχες για να πετύχουμε την κατάργηση του ασύλου, την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, την κατάρτιση σχεδίων ασφάλειας. Αυτά, μας δίνουν τη δυνατότητα να φτάνουμε σε επιτυχίες όπως αυτή στου Ζωγράφου και να σπάμε αποστήματα σε χώρους που λυμαίνονταν συμμορίες και τώρα γίνονται βιβλιοθήκες. Είναι άδικο στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων να μηδενίζεται μια προσπάθεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση χθες, Τετάρτη, με την οποία εξαπέλυε «καρφιά» στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια», έγραψε ενδεικτικά σε μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κυρανάκης.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια. Αυτοί κυβέρνησαν, απέτυχαν, και ένας από τους λόγους που ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους είναι και τα πανεπιστήμια, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή, αυτοδύναμη, ξεκάθαρη εντολή να βάλει τάξη.

Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα. Οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα Πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη.

Οι περιθωριακές απόψεις της αριστεράς για τα πανεπιστήμια δεν έχουν καμία αποδοχή στην κοινωνία και άρα δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην έχει η Ελλάδα τα σύγχρονα Πανεπιστήμια για τα οποία πληρώνουν πολλά δισεκατομμύρια οι φορολογούμενοι.

Θα εφαρμόσει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τους βασικούς κανόνες που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Χώροι βανδαλισμένοι, γεμάτοι βρωμιά και σήψη, συνεχιζόμενη βία, ανεξέλεγκτη είσοδος, καταλήψεις, ναρκωτικά. Ναι, η Ελληνική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί και επιτέλους επεμβαίνει αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι μονίμως η λύση. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Δεν υπάρχει σεβασμός στη χώρα μας για τίποτα "δημόσιο” και "δωρεάν”. Η εικόνα εγκατάλειψης είναι μια επιδημία που έχει επεκταθεί εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα δημόσια κτίρια της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια, είναι και τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία, τα Υπουργεία, οι Οργανισμοί, τα Αστυνομικά Τμήματα, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί, τα Δικαστήρια και πολλά ακόμη.

Απορώ πραγματικά, οι νέες σύγχρονες εστίες που σωστά ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα δημιουργήσουμε, έτσι θα είναι μετά από λίγους μήνες; Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, ναι έτσι θα είναι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση του τι πληρώνουμε ως φορολογούμενοι με την παρεχόμενη υπηρεσία. Η ψευδαίσθηση του "δωρεάν” δημιουργεί μηδενικό σεβασμό και λογοδοσία. Όμως καθόλου δωρεάν δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Υγεία ούτε όλα τα υπόλοιπα. Κάποιοι πληρώνουν για να είναι "δωρεάν” για άλλους που δεν τα σέβονται.

Όπως λοιπόν η κυβέρνηση έχει δείξει συνέπεια σε άλλους τομείς, όπως η Ψηφιοποίηση, η Φορολογία, η Άμυνα, οι Επενδύσεις, έτσι πρέπει να δείξει και στην Παιδεία. Έχουμε ηθική υποχρέωση ως Νέα Δημοκρατία να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στη μεσαία τάξη αλλά και των πιο αδύναμων που δεν έχουν τα χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA