ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/09/2022 10:53

Σχολικά γεύματα: Ακόμη 268 σχολικές μονάδες στο πρόγραμμα - Θα αρχίσει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων - Αρχίζει η διανομή τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου όπως διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου 

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σχολικά γεύματα: Ακόμη 268 σχολικές μονάδες στο πρόγραμμα - Θα αρχίσει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 268 σχολικές μονάδες, επισήμανε με ανάρτηση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας παράλληλα πως πλέον αυξάνονται από 185000 που παρέχονταν το 2019 σε 210000 το τρέχον έτος τα οποία θα διανέμονται ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία. «Με σχέδιο επεκτείνεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 268 σχολικές μονάδες, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό τους από 185.000 το 2019, σε 210.000. Επιπλέον, για πρώτη φορά, τα σχολικά γεύματα θα διανεμηθούν άμεσα και ταυτόχρονα σε όλες τις σχολικές μονάδες», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη: Θέρμανση: Νέα χρηματοδότηση 64 εκατ. ευρώ σε σχολεία και Δήμους

Την Πέμπτη η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου διαβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, πως τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλη τα σχολεία. «Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», απάντησε η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια ξεκίναγε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Διευκρίνισε, δε, ότι δεν μπορούσε νωρίτερα να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι γονείς αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με βάσει τις απαντήσεις καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ