ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/09/2022 16:02

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει η Αθήνα την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία

Καταδικάζει η Αθήνα την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΥΠΕΞ: Καταδικάζει η Αθήνα την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία
Υπουργείο Εξωτερικών (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και την απόφαση της παράνομης προσάρτησης των κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη. Η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει. Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών. Θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ