Μενού
  • Α-
  • Α+

Την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ολοκλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις παρακολουθήσεις. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της εξεταστικής επιτροπής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να ανέφερε πως «το αρχείο μου καταστράφηκε, γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή μου». Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να επανέλαβε, μάλιστα, ότι στόχος των παρακολουθήσεων δεν ήταν ο ίδιος αλλά όλη η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ».

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: H ολική επαναφορά των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω Ελλάδας και Κύπρου, εξοργίζει τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ φέρεται να ανέφερε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για Διοικητή της» και έδειξε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «για τα υπόλοιπα έπρεπε να τον ρωτήσετε, έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα». Φέρεται να τόνισε πως «δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις».

Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να πήρε αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές. Με ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά. Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για παρακολουθήσεις, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «το θέμα του εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Έχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες. Είναι άθλια τα σενάρια να εμπλέκονται ξένες πρεσβείες. Δεν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;».

Αναρωτήθηκε «γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Έχετε να μου πείτε κάτι; Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου». Τόνισε πως «δεν κάμπτομαι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου από τις άθλιες φήμες, που κυκλοφορούν συγκεκριμένοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί. Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω τα πάντα στο φως της ημέρας και όχι στο σκοτάδι. Δεν φοβάμαι τίποτα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»!

Δήλωσε ότι «θα δώσω αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους χωρίς να λογαριάζω το κόστος. Πήγα στη Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήρθα στην εξεταστική επιτροπή. Κινούμαι πάντα θεσμικά. Άλλοι κρύβονται από παντού. Είμαι εδώ για να σας θέσω ενώπιον των ευθυνών σας για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Ελάτε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα του παρακράτους. Μην πάρετε την ευθύνη της συγκάλυψης πάνω σας. Μιλάω ως Έλληνας πολίτης, ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα». Τόνισε πως «δεν μπορούν να υπάρχουν νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους. Η παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ ήταν ακτινογραφία όλης της παράταξής μας».

Απευθυνόμενος στα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής ανέφερε ότι «ως Έλληνες βουλευτές αντί να αδράξτε την ευκαιρία και να θωρακίζετε τη δημοκρατία μας, αφήνετε να περάσουν άβρεχτοι και ανέλεγκτοι όσοι ευθύνονται για αυτή τη νοσηρή υπόθεση. Ανέμενα οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες να σας οδηγήσουν σε ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης. Αυτή έπρεπε να είναι η αγωνία σας. Η αγωνία της διαφάνειας. Η αγωνία μιας ισχυρής δημοκρατίας». Και ζήτησε από την εξεταστική επιτροπή «από σήμερα να καλέσετε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών. Έγινε η εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν τη χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA