Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 18 Νοεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκος Παππάς που κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος με συνεργό τον επιχειρηματία  Χρήστο Καλογρίτσα. Ο τελευταίος, βάση  των δικών του καταγγελιών, μπήκε «μπροστινός» στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 κατόπιν παρότρυνσης του κ. Παππά προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ένα φιλικό προς το κόμμα κανάλι.

Διαβάστε ακόμη: Αλέξης Τσίπρας για Ζωγράφου: Τρία χρόνια ξέρουν αλλά δεν παρεμβαίνει η αστυνομία - Βγάλτε τους ΟΠΠΙ στις γειτονιές

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος υποστήριξε ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής. Συγκεκριμένα, είχε πει και στη Βουλή και ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο επιχειρηματικό κολοσσό CCC για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA