ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/10/2022 23:24

Πλακιωτάκης σε Τσελίκ: Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο

«Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας έτσι στις προκλητικές δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πλακιωτάκης σε Τσελίκ: Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο
Γιάννης Πλακιωτάκης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δήλωση του τονίζει τα εξής: «Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ γνωρίζει καλά ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που δηλώνει. Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο. Ζωές που θέτουν σε κίνδυνο τα κυκλώματα διακινητών που η Τουρκία αφήνει να δρουν ανενόχλητα».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ομέρ Τσελίκ είχε αναφέρει σε νέες προκλητικές του δηλώσεις κατά της Ελλάδας: «Η αλόγιστη υποστήριξη όπλων δεν θα αποφέρει καλά αποτελέσματα για την ειρήνη στην περιοχή. Αυτοί που το επιτρέπουν δεν κάνουν σωστή δουλειά. Η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια της ΕΕ». Και πρόσθεσε: «Πού θα μιλήσεις για συνείδηση ​​και νόμο; Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου εκτός ΕΕ... γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι συγχωρεί τη σφαγή».

Στη συνέχεια τόνισε πως «...οι ΗΠΑ όταν συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα, κάνουν λόγο πως πρόκειται για την επιθετική πολιτική της Ρωσίας. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτή τη στήριξη για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία. Με βάση την πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αμέτρητη υποστήριξη όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το νόμο», υποστήριξε.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ αναφερόμενος στις ΗΠΑ σχολίασε πως υιοθετεί «μια στάση που θα ενισχύσει την πλευρά του επιτιθέμενου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και θα κάνει περισσότερες παράνομες ενέργειες», ενώ για τα Κατεχόμενα επανέλαβε και πάλι πως «η Τουρκία αυξάνει περαιτέρω τα όπλα και τη στρατιωτική υποστήριξη στη Βόρεια Κύπρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΓΑΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ