Μενού
  • Α-
  • Α+

«Φωτιές» άναψε με ανάρτησή του σήμερα, Δευτέρα (3/10) ο Δημήτρης Παπαδημούλης καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA τον κατηγορεί για διαρροή εσωτερικού εγγράφου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να εξυπηρετήσει εγχώριους πολιτικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με ανάρτησή του το απόγευμα της Δευτέρας έκανε λόγο για «καλά νέα» καθώς ενημέρωσε πως η Επιτροπή PEGA, που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 3 και 4 Νοεμβρίου και πως ζητά να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Χρήστο Σπίρτζη, τον Γιάννη Λαβράνο και τον Φέλιξ Μπίτζιο. «Όσους δηλαδή η ΝΔ αρνήθηκε να κληθούν στην εξεταστική της Βουλής. Μόλις εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο του ΕΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Λίγο αργότερα όμως ακολούθησε η «καταιγίδα», με τον πρόεδρο της επιτροπής, Γερούν Λέναερς να απαντά στο εν λόγω tweet με δικά του «τιτιβίσματα» στα οποία «κράζει» τον Δημήτρη Παπαδημούλη, κάνοντας λόγο για διαρροή ενός εσωτερικού εγγράφου με σκοπό να εξυπηρετήσει εγχώριους πολιτικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός ευρωβουλευτής αναφέρει: «Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο σχέδιο ημερήσιας διάταξης, μόνο για εσωτερική διοικητική χρήση, το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε με τις πολιτικές ομάδες, πόσο μάλλον με πιθανούς συνομιλητές. Είναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς. Δεν έχουμε καν προσεγγίσει πιθανούς εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για να μας συναντήσουν κατά τη διάρκεια της αποστολής μας. Τώρα που αυτό έχει διαρρεύσει, θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε πώς να προχωρήσουμε σε αυτήν την υπόθεση».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA