ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/10/2022 12:42

Μπαχτσελί: Δικά μας τα νησιά σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Ο εθνικιστής εταίρος του Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ανέφερε πως πλέον ανήκουν στην Τουρκία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μπαχτσελί: Δικά μας τα νησιά σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα
Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Η τουρκική προκλητικότατα χτυπά «κόκκινο» με τον εθνικιστή εταίρο του Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί να λέει σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα πως πλέον η κυριαρχία στα νησιά του Βορείου Αιγαίο αλλά και στα Δωδεκάνησα, ανήκει πλέον στη Τουρκία. Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης έκανε λόγο για παράνομες διεκδικήσεις της Ελλάδας στα συγκεκριμένα νησιά λέγοντας πως έπρεπε να έχουν μείνει αποστρατικοποιημένα. «Ανακοινώνω στον κόσμο, δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή. Ο Ελληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Εχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να επιτύχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Video Loading...

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Το «μνημόνιο», τα «παράθυρα» για γεωτρύπανα και το παραλήρημα

Νωρίτερα, είχε σημειώσει, πως: «Η Ελλάδα απέστειλε 23 στρατιωτικά οχήματα από τα νησιά του Αιγαίου στη Λέσβο στις 18-23 Σεπτεμβρίου. Έχοντας αναπτύξει μια μεραρχία, τρεις ταξιαρχίες και 5 συντάγματα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Ελλάδα με τη συνρομή των ΗΠΑ προκαλεί την Τουρκία. Η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από τα δυτικά, τα ανατολικά, τα νότια, ακόμη και τα βόρεια. Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες» και συμπλήρωσε: «Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα νησιά στρατιωτικά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυρίαρχη αρχή των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ