Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι άναρθρες ανιστόρητες κραυγές από την Τουρκία συνεχίζονται χωρίς σταματημό, στη χώρα μας η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ και απαντά στα προκλητικά παραληρήματα με επιχειρήματα. Στον τομέα της αποφασιστικότητας πάντως, χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Αδωνη Γεωργιάδη, καθώς ενώ ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπολύει πολεμικές απειλές, ο Ελληνας υπουργός Ανάπτυξης απαντά με το «μολών λαβέ».

Διαβάστε ακόμη: Απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Ο Στρατός μας έχει λάβει σαφείς οδηγίες»

Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε στην εκπομπή του Mega «Live News» έπαιξε η είδηση περί των δηλώσεων Ακάρ, ο οποίος έκανε για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε ευθέως στο προσφιλές του θέμα, τη Μικρασιατική Καταστροφή, με αποτέλεσμα ο υπουργός Ανάπτυξης να απαντήσει ότι πρόκειται για «δηλώσεις αφρόνων και ανοήτων που δεν έχουν καμία αξία. Η Ελλάδα δεν φοβάται, οι Έλληνες δεν φοβούνται, η φράση “μολών λαβέ” ισχύει απολύτως. Και επειδή είναι και ανιστόρητοι, να ξέρουν ότι η Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν απόλυτα επιτυχημένη και χάσαμε από δικά μας λάθη στο τέλος, όχι από την ικανότητα του τουρκικού στρατού».

«Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου»

Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε απορρίψει το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη (5/10) με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ ανέφερε: «Αυτό που μπορεί να γίνει και θα γίνει είναι σε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ένα καλάθι που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον πενήντα βασικά προϊόντα, το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς, και σε αυτά τα προϊόντα θα προσπαθήσει κάθε αλυσίδα να κάνει το δυνατόν τις μικρότερες αυξήσεις και αν είναι δυνατόν να τις παγώσει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολίασε σχετικά με τη μείωση του ωραρίου: «Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου. Δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο το οποίο εάν εφαρμοζόταν θα είχε πολύ δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων. Αν οι έμποροι θέλουν να κλείσουν νωρίτερα έχουν το δικαίωμα, η κυβέρνηση ορίζει το μάξιμουμ του ωραρίου. Η εποχή που ζούμε δεν είναι εποχή για να προκαλέσουμε προβλήματα στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις αλλά είναι εποχή για να λύσουμε προβλήματα στους εργαζομένους και επιχειρήσεις». Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ακόμα ότι «Ούτως ή άλλως αν κάποιος θέλει να δουλεύει λιγότερες ώρες από το ωράριο λειτουργίας, αυτό είναι δικαίωμά του».

Σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε σχετικά: «Επειδή ήμουν στη Γερμανία, οι επιδοτήσεις που δίνουν στη Γερμανία είναι μικρότερες. Εύκολες λύσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν υπάρχουν». Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εάν εφαρμοστεί η πρόταση του Πρωθυπουργού στο φυσικό αέριο για πλαφόν στην τιμή στην Ευρώπη θα έχουμε σημαντική μείωση στην τιμή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA